Insignes & badges


Bij Scouting word je continu uitgedaagd en leer je veel gedurende je periode bij de explorers. Download hier de progressiematrix om te zien welke ontwikkeling je doormaakt als explorer . Op zoek naar meer uitdaging? Laat zien wat je kunt met jaarbadges, insignes en awards!

Jaarbadges

Om je op goede ideeën te brengen, zijn er voor ieder jaar dat je explorer bent activiteiten uitgezocht die je niet mag missen. Zo kun je tijdens je explorertijd drie jaarbadges verdienen. Klik hier om de afbeeldingen van de jaardbadges te downloaden . Benieuwd naar de eisen? Download dan hier de eisen voor de jaarbadges .

Tip voor begeleiding: De certificaten van de jaarbadges zijn hier te downloaden .

Insignes

Zoals bij Scouting gebruikelijk is, kun je ook als explorer insignes halen. En dat doe je met activiteiten die jij interessant vindt. Ieder activiteitengebied heeft een eigen insigne. Als je een insigne wilt halen, doe je een project en daarna geef je er een presentatie over. Nieuwsgierig naar de verschillende insignes en jaarbadges? Download dan de poster  of de afbeeldingen van de insignes !

Soms kun je de activiteiten voor een insigne ook voor school gebruiken. Insignes zijn namelijk geschikt voor je maatschappelijke stage! Benieuwd welke activiteiten je kunt gebruiken? Klik hier voor een lijst met voorbeeldprojecten voor insignes per activiteitengebied .

Tip voor begeleiding: De certificaten van de insignes zijn hier te downloaden .

Awards

Wil je jezelf nog meer uitdagen? Ga dan voor een award! Awards zijn thema-insignes waar je een langere tijd mee bezig bent. Klik hier voor meer informatie.

Waterwerkdiploma’s

Ben jij een waterexplorer? Dan kun je ook waterwerkdiploma’s halen, bijvoorbeeld voor het varen met een buitenboordmotor. Als je aan alle eisen van een MBL voldaan hebt, krijg je een kwalificatieteken. Meer informatie over MBL’s en de diploma’s van de Stichting CWO vind je in de Nautisch Technische Richtlijnen . Op YouTube vind je ook filmpjes over hoe je moet zeilen en hoe je zelf een lelievlet kunt bouwen.

Gouden wing

Ben jij een luchtexplorer? Dan kun je een gouden wing behalen. Om een gouden wing te kunnen halen, moet je wel wat weten over lijnbestuurd motorvliegen of modelzweefvliegen. Een instructeur die door Scouting Nederland is aangewezen, beoordeelt of je in aanmerking komt voor de gouden wing.