Headerafbeelding

Normandy Camporee

Op 8, 9 en 10 april wordt in Normandy voor de 10e keer de landing van de geallieerde troepen op Omaha beach herdacht. Wat in de negentiger jaren begon als een initiatief van enkele in Europa actieve groepen van de Boy Scouts van America is uitgegroeid tot een internationaal samenzijn van duizenden scouts. Al lang niet meer ‘alleen’ Amerikaanse boy scouts, maar ook scouts uit andere Europese landen waaronder Belgie, Frankrijk, Engeland, Duitsland hebben aan dit evenement deelgenomen. Ook Nederlandse scouts zijn van harte uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen.  

Programma

Op vrijdag is er een Donor reception voor de mensen die een financiële bijdrage aan het evenement hebben geleverd. Ook is er in de avond een infomarkt waar je meer te weten kunt komen over wat Scouting internationaal te bieden heeft. Denk aan Gilwell, Intercamp en KISC.

Op zaterdagochtend is er een kampvuur op het strand van Omaha beach met alle deelnemers, op zaterdagmiddag worden er herdenkingsdiensten georganiseerd op de Britse en Duitse begraafplaatsen in Normandië en bij het monument voor het Franse Kiefer commando.

Op zaterdagavond kun je zelf koken, of eten bestellen bij een van de foodtrucks, waarna je door kunt naar het swopping event.

Tot slot is er op zondagochtend een grootse bijeenkomst op het amerikaanse memorial center.

Meer info kun je vinden op de website.

Informatie

  • Tijdstip: Hele dag
Categorie: Internationaal evenement