Headerafbeelding

LOSA 2022

Deze dag is bedoeld voor alle regionale en landelijke vrijwilligers die zich inzetten voor Scouting Academy. Je ontmoet er je collega-praktijkcoaches, instructeurs, trainers, opleiders en vakopleiders.

Datum: zondag 2 oktober 2022
Tijd: 10-16 uur (inloop vanaf 9.30 uur; lunch wordt verzorgd)
Locatie: LSC in Leusden
Inschrijven via SOL

Hoe ziet het programma er uit?

We hebben een breed palet aan onderwerpen voor je geselecteerd, zodat je zeker weten naar huis gaat vol inspiratie!

Ochtendprogramma

• Blended learning
    De nieuwe hype, maar wat is het nu eigenlijk en wat kan je er mee in je eigen trainingspraktijk? Post-corona kunnen online trainingsonderdelen een waardevolle aanvulling zijn op de bestaande fysieke trainingen. Als je fysieke trainingen aanvult met online delen maak je deze uitdagender en leuker, wordt het bereik ervan groter én is er minder reistijd. De inzet van digitale middelen is gewoon van nu! In deze workshop gaan we hier verder op in.
  • Scouting Academy 2.0
    De projectgroep doorontwikkeling methodiek Scouting Academy 2.0 (SA 2.0) neemt je graag mee in de planning en stand van zaken voor SA 2.0. Bedoeling van de workshop SA 2.0 is dat uitgangspunten, benadering, planning en ondersteuning voor SA 2.0 na afloop duidelijk zijn zodat je kunt beginnen met je eigen voorbereiding. Tijdens het bespreken van de benadering van SA 2.0 zullen we aandacht besteden aan de geplande versies van o.a. de kwalificatiekaart en het idee om middels jaarlijks aangepaste versies up-to-date te zijn en blijven en feedback te kunnen verwerken.

Middagprogramma

• Intervisie per functie
    Informatie over de vakopleiders, NDLG-trainingen
  • Gamificering van je trainingen
    Last van onderuitgezakte cursisten tijdens jouw training? Stimuleer het leren door spelprincipes en speeltechnieken te verwerken in de methodieken die je gebruikt. In deze workshop geven we je bruikbare tips waar je direct mee aan de slag kunt. Succes verzekerd!
  • Team Vakopleiders
    Zoek je meer uitdaging dan een keuken met driepoten? Wil je pionierobjecten vaker in het scoutingspel/ opkomsten/ regioactiviteiten gebruiken? Is jouw team toe aan een verdieping van hun pioniervaardigheden? Worden jouw jeugdleden enthousiast van leiding die hun eigen familieschommel bouwt? Met die vragen kan team vakopleiders pionieren je helpen! Alvast een proefje van een haalbare uitdaging? Neem deel aan deze workshop pionieren, next level.

Tussendoor is er voldoende ruimte en tijd om te netwerken!

Vragen en inschrijven

Wil je meer informatie of heb je vragen?

Mail naar scoutingacademy@scouting.nl. Inschrijven doe je via SOL.

• Van: zondag 02 oktober 2022 10:00
  • Tot: zondag 02 oktober 2022 16:00