3 keer kijken voorbij

Download als een iCal bestand

Wanneer:15 sept 2019, 10:30 - 14:30

Waar:Landelijk servicecentrum Scouting Nederland (LSC) Larikslaan 5 3833AM Leusden NL 0334960911 http://www.scouting.nlLandelijke bijeenkomsten en vergaderingen

Wat:

Een nieuw lid kun je werven na of binnen 3 keer kijken. Maar wat vindt het nieuwe lid hier eigenlijk van? Is dat wel genoeg of heeft zij meer tijd nodig? Uit onderzoek is gebleken van wel. Sommigen worden direct lid, anderen hebben (veel) meer tijd nodig om jouw groep/de speltak te leren kennen. Bureau Coen heeft op basis van onderzoek een methodiek ontwikkeld om ook kinderen die twijfelen om lid ter worden of die niet direct lid willen worden, toch de mogelijkheid te geven om mee te doen aan activiteiten van de groep. In de methodiek maken we gebruik van iets wat het activatiewiel genoemd wordt en omvat dit proces van lid worden hoe kort of hoe lang dit ook duurt.

Wat als 3 keer kijken niet genoeg is? Er zijn kinderen die meer tijd nodig hebben en twijfelen of Scouting wel iets voor hen is. Voor die doelgroep werkt het niet om ze na 3x kijken gelijk of een vriendjes-/vriendinnetjesdag te vragen om lid te worden Je zult deze kinderen op een andere manier moeten betrekken bij je groep. Je kunt ze bijvoorbeeld een strippenkaart van 15 strippen geven. De eerste 3 strippen zijn gratis, de overige strippen kosten een klein bedrag, waarmee je de onkosten dekt. Hiermee geef je de kinderen langer de tijd om te wennen aan Scouting. Geef dan ook duidelijk aan dat ze pas als ze de strippenkaart vol hebben een beslissing hoeven te nemen. Je kunt ze aan het eind van de strippenkaart een optie geven om lid te worden, of nog een keer een strippenkaart als ze er nog niet uit zijn. Laat de meiden (en hun ouders) hierin het tempo bepalen.

Sommige meiden willen misschien geen lid worden, maar vinden het wel leuk om af en toe mee te doen met jullie activiteiten. Nodig die meiden uit voor activiteiten die jullie groep voor de buitenwereld organiseren, om de band warm te houden.

We organiseren een sessie van een dagdeel met Bureau Coen waarin we samen met jou het activatiewiel gaan invullen en een workshop ontwikkelen voor Scouting Nederland. Tijdens deze sessie zal Bureau Coen Scouting Nederland bekend maken met de wereld van het activatiewiel. Hoe kan je het toepassen? Hoe moet je het zien?

Wanneer het verhaal duidelijk is gaan we het activatiewiel tailormade maken voor de Scouting Nederland. We zullen tijdens deze sessie kijken hoe we er een werkmodel van kunnen maken. Dit werkmodel is wel alleen bedoeld om input van eigen leden te verwerven.

Ben jij benieuwd naar het activatiewiel (deze nieuwe manier om mensen bekend te laten worden met Scouting), houd je van het ontwikkelen van een nieuwe methodiek en werk je mee aan het maken van een workshop, dan nodigen we je van harte uit hieraan mee te werken.

Datum: zondag 15 september

Tijd: 10.30-14.30 uur

Plaats: Landelijk servicecentrum (LSC), Larikslaan 5 te Leusden - Mijlpaal

Inschrijven doe je direct via deze link.

Evenement tags

Zoek evenement