Scouting 4daagsekamp Nijmegen

Download als een iCal bestand

Wanneer:Van 13 juli 2019
Tot 20 juli 2019

Waar:Nijmegen Sophiaweg 450 Nijmegen Bovenregionale activiteiten

Wat:

Heb je zin in een leuk en gezellig scoutingkamp, ben je niet bang voor nachturen, slaaptekort en een heel speciale sfeer en ervaring, lees dan vooral door of meld je meteen aan op http://www.4daagsekamp.nl. In de tab “Aanmelden” staat de link om jezelf in te schrijven.

Het Scouting 4daagsekamp wordt dit jaar voor de 33ste keer georganiseerd, van 13 t/m 20 juli 2019.

Elk jaar, in de derde week van juli organiseert de KNBLO de “Internationale Vierdaagse van Nijmegen”. Met 50.000 deelnemers, uit meer dan 45 landen, is dit het grootste meerdaagse wandelfestijn ter wereld.

Speciaal voor de Scoutinglopers van de Nijmeegse 4daagse wordt er ieder jaar een Scouting 4daagsekamp georganiseerd. Het Scouting 4daagsekamp wordt georganiseerd voor zo’n 150 tot 200 scouts. Met verschillende andere scouts (en ook een aantal niet-scouts) organiseren we een heel kamp om deze scoutinglopers heen. Op het kamp aan de Sophiaweg kunnen de lopers hun tent opzetten en genieten van een complete verzorging. Er wordt voor hun gekookt, in de bar kunnen ze zich ontspannen, ze worden op tijd gewekt, er is medische verzorging (zelfs een compleet ingericht noodhospitaal) en het is er lekker rustig. Op de route die de lopers elke dag volgen zijn in totaal zes verzorgingsposten ingericht waar naast een hapje, drankje en een luisterend oor, ook de nodige medische verzorging aanwezig is.

Op het 4daagsekamp zijn voor de ondersteuning van de lopers veel enthousiaste medewerkers actief. Tijdens het kamp begeleiden zij de lopers zoveel mogelijk om de zware taak van 30, 40 of 50 kilometer per dag te volbrengen. De medewerkers zorgen onder andere voor de (medische) verzorging op de wandelroute en op het kamp zelf. Onderweg staan zes verzorgingsposten waar voor eten, drinken en EHBO / voetverzorging wordt gezorgd. Op het kampterrein kan iedereen zich laten verzorgen door de EHBO / voetverzorgers, of zich laten masseren indien nodig. Ook binnen de andere onderdelen zoals de bar, nachtdienst, catering, administratie etc. zijn er medewerkers actief.

Op zondagavond in het eerste weekend is er een barbecue. Lekker ontspannen kennismaken met nieuwe medewerkers en lopers, en bijpraten met oude bekenden. Op maandag is de training voetverzorging, worden alle postauto’s ingericht en ’s avonds wordt het Scouting 4Daagsekamp geopend. Laat wordt het niet die avond omdat de eerste verzorgingsposten op dinsdag al om een uur of drie ’s morgens vroeg moeten vertrekken naar hun post. Dat moet zo vroeg omdat de route al heel vroeg is afgesloten voor al het verkeer. Ben je te laat, dan kan je niet meer bij de plaats van je post komen. Als de verzorgingspost eenmaal is opgebouwd is er nog even rust, en als de eerste lopers langskomen begint het feest. Het hele circus aan lopers komt voorbij, aangevuld met supporters en belangstellenden. Tijd om de handen uit de mouwen te steken, hier kwam je voor. Jouw taak om ervoor te zorgen dat ze met frisse moed de rest van de wandelroute afleggen.

Na een vermoeiende, maar zeer bevredigende dag, kom je weer aan op de Sophiaweg. Ondertussen zijn de EHBO’ers en masseurs bezig de lopers te verzorgen, want een blaartje moet er meestal wel worden geprikt. ’s Avonds na het eten niet te laat naar bed omdat er de volgende dag weer een loop dag is. Op vrijdag, als alle lopers en medewerkers weer terug zijn is er een lekkere maaltijd en daarna de gezamenlijke kampsluiting. s’ Avonds nog wat zaken inpakken en opruimen en dan heeft iedereen vrij. Tijd om na te kletsen en te genieten. Op zaterdag moet alles weer opgeruimd zijn, einde van een geweldige en vermoeiende week.

Eventsite: http://www.4daagsekamp.nl/

Zoek evenement