fotolijn

GeoScouten

Download als een iCal bestand

Wanneer:Van 22 feb 2019 -  19:00
Tot 24 feb 2019 - 15:00

Waar:Scoutcentrum Achter de Berg Nistelrode Bovenregionale activiteiten

Wat:

Je leert veel vaardigheden over het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een tot de verbeelding sprekende hike voor jouw jeugdleden te organiseren. Dit is gebaseerd op competenties die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur navigeren”, deel B: eigen specialisme.

 

Tijdens de cursus:

·         Je leert veel vaardigheden over het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een tot de verbeelding sprekende hike voor jouw jeugdleden te organiseren. Dit is gebaseerd op competenties die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur navigeren”, deel B: eigen specialisme.

·         In een afwisselend programma vergroot je op zaterdag jouw basis vaardigheden in het gebruik van kaarten, kompas en GPS.

·         ’s Avonds leren we je te werken met een door ons ontwikkeld rekenmodel in Excel om doorlooptijden, openingstijden van posten, de benodigde stafbezetting op posten, etc. van een zwerftocht met veel deelnemers te berekenen.

·         We schenken aandacht hoe je een thema in een hike verwerkt.

·         Op basis van dit fundament verdiep jij je op zondag tijdens twee blokken met een keuze uit vier workshops: hulpmiddelen maken om te kunnen navigeren, geocaching, routepuzzels / codes geheimschriften maken en oplossen, toepassingen tijdens “veldwerk”.

·         De overdracht van kennis, vaardigheden en inzichten door ervaren vakopleiders mixen we met het direct (buiten) toepassen in de praktijk.

·         Zaterdagavond gaan we gezellig gourmetten.

·         Je kampeert in je eigen shelter op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode, waar we d’n Burcht als binnen accommodatie gebruiken.

·         Na Geoscouten bieden we een follow-up aan, waarmee geïnteresseerde cursisten zich door ons verder kunnen laten opleiden en kwalificeren als “Instructeur navigeren”.

Eventsite: https://www.trapperskamp.com/geoscouten/introductie/


Zoek evenement