fotolijn

Ghana Challenge: de voorbereiding

Ghana Challenge: de voorbereiding

Eerder kon je in ScoutBlog lezen over de eerste kennismaking tussen de roverscouts die komende zomer een reis naar Ghana gaan maken. In deze blog lees je over het eerste voorbereidingsweekend van deze reis.

Wij zijn negen roverscouts die, met behulp van het Partnership, zelf een reis naar Ghana organiseren. Ons eerste voorbereidingsweekend in maart brachten wij door in Wieringerwerf, bij het clubgebouw Die Robben.

Toen het team compleet was, hebben we gezellig zitten eten. Op het menu stond soep met stokbrood. Ondertussen hebben het gehad over onze eerste ontmoeting en hoe de stand van zaken bij iedereen was.

Dit weekend was natuurlijk bedoeld om verder te komen met de voorbereidingen en elkaar beter te leren kennen. Dat laatste hebben we gedaan met behulp van een leuke quiz. Omdat we elkaar nog maar één keer hadden gezien, hebben we een online quiz gedaan. Iedereen had vijf vragen opgeschreven, met vier mogelijke antwoorden. We moesten dus proberen te raden wie welke opleiding deed of welke hobby’s diegene had. We kunnen wel zeggen dat dit een zeer geslaagde quiz was.

Natuurlijk moesten er ook dingen gebeuren qua voorbereidingen. Wij hebben samen een takenlijst opgesteld van wat er nog moest gebeuren. De lijst die wij hadden gemaakt was volgens Bart nog iets te kort. We kregen er meer taken bij, maar wel taken die van belang waren en die gedaan moesten worden. Toen we eenmaal alle taken hadden, hebben we de takenlijst gelaten zo als hij was en hebben we gezellig met elkaar zitten te praten over dit avontuur. Ook werden er leuke algemene verhalen over Scouting uitgewisseld.

De volgende dag hebben we goed ontbeten en zijn we verder gegaan met de takenlijst. We hebben alle taken verdeeld en zijn direct aan de slag gegaan. Er zijn al wat taken van het lijstje klaar, dus het moet helemaal goed komen!

We hebben veel zin in dit avonturen en achter de schermen zijn wij druk bezig om dit avontuur onvergetelijk te maken!

Wietske Nijdam

Geschreven door : Wietske Nijdam

Wietske Nijdam is één van de deelnemers aan de Ghana Challenge, een reis naar Ghana voor en door roverscouts. De roverscouts gaan in de zomer van 2016 naar Ghana in het kader van het Partnership dat Scouting Nederland met Ghana heeft. Voor meer informatie kijk je op de website of volg je team Partnership op Facebook.

Delen op: