fotolijn

Ontmoeten en inspireren

Ontmoeten en inspireren

Afgelopen zondag kwamen bijna 70 deelnemers uit 27 Scoutinggroepen bij elkaar in Amersfoort voor de landelijke netwerkdag voor leiding en bestuur van Scoutinggroepen met scouts met een beperking. Hanneke was erbij en vertelt hoe ze het ervaren heeft.  

De highlights van vandaag: ontmoeten, kennis delen en inspireren. Wij, bestuurders en leiding van scouts met een beperking, kwamen vandaag bij elkaar om ideeën uit te wisselen. We begonnen met een kennismakingsspel in de vorm van menselijke bingo. De toon werd meteen gezet!  

Hierna volgde een zeer inspirerend, mooi maar zeker ook emotioneel verhaal van Lidy van der Wal over wijlen haar dochter Floor, die ondanks haar beperking ver kwam als cabaretière en alles uit het leven haalde.  

Tijdens de pauze genoten we van een zeer goede lunch, deelden kennis met elkaar en vroegen elkaar het hemd van het lijf. Maar ook genieten van het zonnetje op deze lenteachtige dag was een must!  

Na de pauze zijn we in drie rondes in groepjes de thema’s gaan bespreken die we zelf aan hadden gegeven. Thema’s waren bijvoorbeeld werken met insignes, leeftijdsgrenzen en leiding werven. Je sloot aan bij het thema waarvan jij dacht: “Waar loop ik tegenaan? Waar kan ik nog iets halen? Hoe doen jullie dat? Wat vinden jullie hiervan?”  

Deze ontmoetingen, informatie en inspiratie vind ik geweldig. Wat een goed idee om op deze manier kennis met elkaar te delen.  

Ik hoop dat we bij de volgende scouts met beperking-dag met nog meer groepen aanwezig kunnen zijn, en dat we op deze manier nieuwe en jonge leiding kunnen inspireren. Organisatie, bedankt voor deze geweldig fijne bijeenkomst!

Hanneke Klomp

Geschreven door : Hanneke Klomp

Hanneke Klomp geeft leiding aan scouts met een beperking bij Scouting St. Patrick in Sint Anthonis. Ze was aanwezig bij de landelijke netwerkdag scouts met een beperking.

Delen op: