fotolijn

Wij gaan naar Ghana!

Wij gaan naar Ghana!

Zondag 7 februari, tussen al de carnavalspolonaises door, hadden wij de eerste bijeenkomst van de Ghana Challenge. Iedereen was rond 13.00 uur in het landelijk servicecentrum te Leusden uitgenodigd. Aangezien we deelnemers hebben uit alle hoeken van Nederland, zeiden de eerste mensen tegen 10.30 uur al dat ze onderweg waren. Door een goede samenwerking leverden treinvertragingen ons geen vertraging op. Een beetje onwennig zijn we met wat kennismakingsspellen begonnen. ‘Ga op alfabetische volgorde staan zonder te praten’, en varianten daarop.

Vervolgens is er door Madeleine en Bart een presentatie gegeven over de reis, het project en wat er allemaal bij komt kijken. Dit leverde direct al interessante gesprekken op. Om elkaar wat beter te leren kennen hebben we hierna direct een volgende ronde kennismakingsspelletjes gedaan. Na een pauze met Friese vlaai was het tijd voor de deelnemers om zelf aan het werk te gaan. Opgesplitst in drie groepjes werd er gebrainstormd over de reis en hoe die het beste georganiseerd kan worden.

Drie kwartier later zijn we samen gaan bespreken wat er uit de brainstormsessie is gekomen. Elk groepje heeft uiteraard bekeken wat ze willen zien tijdens de reis, en zo te horen wordt het een lekker druk programma! Ook organisatorisch is er van alles besproken en taken zijn verdeeld. Door veel verplichtingen bij andere verenigingen was het prikken van de data voor de weekendjes nog het meeste werk. Maar ook dit is goed opgelost en deze data zijn ook geprikt.

Samenvattend kunnen we wel zeggen dat het een leuke kennismaking was en een zeer goede en productieve start van de Ghana Challenge 2016!

De Ghana Challenge is een reis voor roverscouts en wordt mede georganiseerd door Team Partnership Ghana. Scouting Nederland heeft vanaf maart 2010 een Partnership met de Scouts en Guides van Ghana. Gedurende dit Partnership worden tal van activiteiten georganiseerd en aangeboden. Wil je meer weten over de activiteiten of over Team Partnership Ghana, kijk dan op onze Facebookpagina of op de website.

Bert Hondshorst

Geschreven door : Bert Hondshorst

Bert Hondshorst is als voormalig deelnemer van het Programma Scouting Talent actief als hoofd communicatie in Team Partnership Ghana.

Delen op: