fotolijn

Women in the World

Women in the World

Dat er meer scouts zijn op de wereld dan je eigen groep leer je gedurende je tijd bij Scouting wel, je eerste regioactiviteit, je eerste landelijke activiteit en dan als het even kan internationaal. Ik heb het geluk dat ik deze week weer een nieuwe internationale ervaring op mag doen.

Deze internationale ervaring gaat alleen niet over landsgrenzen maar zet een grote stap buiten de Scoutingwereld. De WAGGGS (World Organization of Girl Guides en Girl Scouts) is een tijdje geleden een samenwerking met Dove aangegaan. Dit heeft geresulteerd in het prachtige ‘’Free Being Me’’ programma, een programma over zelfvertrouwen over je lichaam. Dove probeert als groot bedrijf reclame in te zetten voor goede sociale veranderingen, en heeft daarnaast een aantal programma’s ontwikkeld.

witw1

De goede sociale verandering gaat in dit geval over dat iedereen mag zijn wie hij of zij is, en dat niemand dingen moet laten omdat hij of zij zich zorgen maakt over zijn of haar uiterlijk. Na aanleiding van dit partnership heeft Dove jonge vrouwen die op Scouting zitten van over de hele wereld uitgenodigd om deel te nemen aan het ‘’Women in the World” event’ en voorafgaand aan het ‘’be the change summit’’. Want als leiders en vrouwen van de volgende generatie kunnen wij dingen veranderen.

Na kennismaking op dinsdagavond in een bar vol met pingpong tafels en 30 jonge vrouwen, stond de eerste volle dag in het teken van het maken verandering. Verandering in thema’s als zijnde gelijkheid van vrouwen en zelfvertrouwen. Om ons te inspireren waren er de hele dag door sprekers uitgenodigd, maar niet zomaar sprekers: een CEO van de WAGGGS, Anita Tiessen, Tina Brown, een inspirerende spreker van Twitter, de editor van de Cosmopolitan. Allemaal lieten ze ons weten dat wij dingen kunnen veranderen en gaven ons handvatten hoe we dat kunnen doen. Vrouwen hoeven niet thuis te blijven en moeten ook de mogelijkheden hebben voor de topposities, en wat zou het een hoop tijd, energie en verdriet schelen als we ons niet zo druk zouden maken om ons uiterlijk.

Morgen zullen we ons verder voorbereiden op het Women in the World event, en is de opening van dit event. Een interessante dag, en het is mooi om te zien hoe een samenwerking tussen een non-profit organisatie en een commercieel bedrijf zich zo kan ontwikkelen.

witw2

Myrthe Kuiper

Geschreven door : Myrthe Kuiper

Myrthe Kuiper is landelijk vrijwilliger en lid van het trainersteam van Free Being Me. In die rol is ze aanwezig bij het Women in the World event, georganiseerd door Dove en WAGGGS.

Delen op: