fotolijn

New York, New York! (En de Verenigde Naties ;-))

Hallo allemaal! Scouting Nederland heeft mij gevraagd een blog te schrijven, en hier is mijn eerste blogje dan. Het is de bedoeling dat ik het kort hou, maar ik weet niet of dat gaat lukken. Ik ga in elk geval mijn best doen.

In een notendop: ik ben Margot, ik ben 20 en ik studeer Geneeskunde in Rotterdam. Sinds de Bevers ben ik al bij Scouting, en toen ik mijn Welpenleiderschap niet meer met het reizen kon combineren schrijf ik alleen nog maar de nieuwsbrief voor de Medische en EHBO Stam. Naja, dat is allemaal niet zo spannend, maar nu komt het stuk waar het echt om gaat: waarom ik deze blog schrijf.

Dat is in mijn geval vrij simpel: over 20 dagen word ik verwacht in New York om een conferentie van de Verenigde Naties, de “Commission on the Status of Women” (CSW) bij te wonen! Ik hoor jullie al denken: wat moet zo'n 20 jarig grietje in New York? Ook dat zal ik proberen uit te leggen: Scouting Nederland is lid van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS). Iedereen die lid is van Scouting Nederland is dus ook automatisch lid van WAGGGS.

Ik zat op een vrije zondagmiddag eens rond te klikken op de site van WAGGGS, en kwam ik terecht bij vacatures voor kortdurende vrijwilligersposities in onder andere New York. Er zijn wereldwijd 10 miljoen meisjes en vrouwen lid van WAGGGS, en daarom heeft WAGGGS een speciale status bij de VN: net als Greenpeace en het WWF over natuurzaken worden uitgenodigd, wordt WAGGGS uitgenodigd op conferenties die gaan over meisjes en vrouwen. Nog even terug naar die zondagmiddag met de laptop op de bank: ik had wel trek in een nieuw avontuur, dus ik heb toen naar Leusden gemaild om te kijken of zij mijn sollicitatie wilden ondersteunen en hoe dat dan zou lopen. Het resultaat is bekend: een paar weken later kreeg ik een mailtje van het hoofdkantoor van WAGGGS, dat ik verwacht wordt in New York om te lobbyen tijdens deze CSW!

Margot Hagenaars

Geschreven door : Margot Hagenaars

Margot Hagenaars is al jarenlang actief scout en mocht als vrijwilliger namens de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) naar de VN conferentie ‘Commission on the Status of Women’. Hier heeft ze namens Scouting meegepraat over meisjes en vrouwen.

Delen op: