fotolijn

Be (not) prepared

Zoals jullie misschien in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, was ik wat stressvol vertrokken. Op zich geeft dat natuurlijk niets, maar dat heeft er wel toe geleid dat ik een aantal cruciale dingen niet bij me heb. Naar New York zonder wereldstekker is niet handig. Naar winters New York zonder truien is al helemaal niet handig. En sets met kleding in je hoofd bedenken en dan uiteindelijk vergeten om de helft daarvan in te pakken, is óók al niet zo handig. Maar dat komt hier in New York snel goed.

Er was overigens nog iets wat ik vergeten ben: een kaart waar de metrolijnen opstaan. Vanmiddag (toen ik al meer dan 18 uur op was) heb ik zes verschillende metrolijnen van binnen gezien voordat ik in mijn hotel aankwam. Volgens mij ben ik echt een scout van niks: mijn hike van het treinstation met de metro naar het hotel heeft me bijna anderhalf uur gekost ;-). Gelukkig ziet de wereld (en ook de metro) er zonder koffer van 20 kilo en met fijnere schoenen aan een stuk zonniger uit, dus vanavond ben ik nog maar even de buurt gaan verkennen. Het is nog vrij vroeg (21.00 lokale tijd), maar gezien de jetlag en het feit dat ik vanochtend 05.30 Nederlandse tijd mijn bed uit moest (en dus al 22 uur wakker ben), ga ik toch maar lekker slapen. Tot gauw!

Margot Hagenaars

Geschreven door : Margot Hagenaars

Margot Hagenaars is al jarenlang actief scout en mocht als vrijwilliger namens de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) naar de VN conferentie ‘Commission on the Status of Women’. Hier heeft ze namens Scouting meegepraat over meisjes en vrouwen.

Delen op: