fotolijn

WAGGGS, PM, GSUSA, VAWG, CEDAW, UNHQ, FAO, WHO, UNFPA

Ok, wie daar meer dan de helft van weet zónder op te zoeken, mag zijn hand opsteken. Niemand? Helaas, dan kan ik de koelkast weer niet weggeven ;-). Hoe langer ik met WAGGGS (de World Association of Girl Guides and Girl Scouts) onderweg ben en trainingen volg, hoe beter bovenstaande afkortingen (en nog veel meer) zonder enige aarzeling in het Engels, Frans en Nederlands over mijn lippen rollen alsof het niets is.

Eergisteren ben ik naar de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging aan de Verenigde Naties (permanent mission, PM, een soort ambassade) geweest samen met mijn Britse collega Rosy. We waren best onder de indruk van de grote glazen / marmeren hal en de liften waar je niet op knopjes mocht drukken en de locatie in het algemeen. Nadat we samen het WAGGGS-programma hadden uitgelegd aan de vertegenwoordiger van de ambassadeur liepen we beiden met een grote glimlach naar buiten: als je zonder blikken of blozen kunt zeggen waar je voor staat bij een regeringsvertegenwoordiging, dan is het écht begonnen!

Gisteren heb ik de hele dag trainingen gehad op het hoofdkantoor van de GSUSA (Girl Scouts of the USA), daar kwam ik een ‘pack’ met brownies (meisjeswelpen) tegen, en ze waren zó schattig! Ook heb ik nog even in de shop rondgeneusd en met vergaapt aan de enorme hoeveelheid roze badges en andere merchandise die ze daar hebben. Ik voelde me net als een kind in een Scoutingsnoepwinkel waarbij ik ogen te kort kwam om alles te bekijken.

Vandaag heb ik opnieuw trainingen gehad, waaronder afkortingenbingo. Omdat ik de eerste was die bingo had, moest ik uiteraard kunnen zeggen wat deze afkortingen betekenen. (Het zijn voornamelijk ambtelijke afkortingen  waarmee ik jullie niet zal vermoeien. Mocht je het willen weten dan kan je het beste even googlen). Ik krijg steeds meer het gevoel dat het lukt om al die afkortingen overtuigend uitspreken…

Margot Hagenaars

Geschreven door : Margot Hagenaars

Margot Hagenaars is al jarenlang actief scout en mocht als vrijwilliger namens de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) naar de VN conferentie ‘Commission on the Status of Women’. Hier heeft ze namens Scouting meegepraat over meisjes en vrouwen.

Delen op: