fotolijn

Op naar The Academy!

Op naar The Academy!

Vandaag begon voor ons The Academy in Belgie, een vijfdaagse training met scouts van over de hele wereld. We waren op tijd naar Antwerpen vertrokken, zodat we daar nog konden lunchen en vervolgens mee konden doen aan een groot spel dat in het centrum van Antwerpen gespeeld zou worden. Helaas hadden we een paar kleine probleempjes met het vinden van een goede parkeerplek, waardoor de lunch uitliep en we niet meer mee konden doen aan het spel. Maar gelukkig heeft Antwerpen een heel goed winkelcentrum waar we ons de nodige uurtjes vermaakt hebben. We hebben de toerist uitgehangen door na het shoppen nog een heerlijke warme Luikse wafel te eten.

academy2013

Na ons avontuur in Antwerpen was het tijd om door te gaan naar Malle, waar The Academy daadwerkelijk plaats vindt. Bij aankomst bleek dat wij een van de eerste deelnemers waren, wat betekende: eerste keuze voor een bed! Nadat we onze spullen hadden uitgepakt en daarmee de helft van de kamer al geclaimd hadden, zijn we gaan eten. Nu zitten we in afwachting van onze kamergenootjes deze blog te schrijven en te kijken naar de andere deelnemers die langzaamaan binnendruppelen.

Vanavond staat er nog een ‘peer group meeting’ op het programma, waarin we ons groepje mede-scouts voor de komende dagen gaan leren kennen. Daarna is er nog de tijd om iedereen die deelneemt aan The Academy wat beter te leren kennen en dan kruipen we lekker ons bedje in. Je wordt best moe van een dagje de toerist uithangen :-)

Morgen gaat The Academy dan echt beginnen met de eerste workshops. We hebben er zin in!

Kathy & Wendy

Wendy van Rossum

Geschreven door : Wendy van Rossum

Kathy is voormalig deelnemer aan het Programma Scouting Talent en Wendy is landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland. Samen nemen ze namens Scouting Nederland deel aan The Academy, een internationale bijeenkomst van de WAGGGS en de WOSM (de internationale Scoutingorganisaties) met scouts uit de hele wereld. Tijdens The Academy worden workshops gevolgd over allerlei onderwerpen en ervaringen uitgewisseld. 

Delen op: