fotolijn

Het vervolg van The Academy

Zaterdagochtend viel het ons zwaar om uit bed te komen. Met de internationale avond nog in ons achterhoofd haasten we ons naar het ontbijt om snel iets te eten voordat we om negen uur werden verwacht voor de plenaire sessie. Voor vanochtend stonden de laatste workshops op het programma. Kathy ging naar ‘Recognition of non-formal education’, een workshop waar werd ingegaan op het educatieve aspect van Scouting. Maaike ging naar 'Monitoring and evaluation’, een workshop over de vraag wat kwaliteit is en hoe je dat kan monitoren om ervoor te zorgen dat we als Scouting altijd een kwalitatief progamma kunnen aanbieden. Wendy nam deel aan de workshop 'How to make Scouting and Guiding accessible to all’, een workshop over diversiteit en de vraag of iedereen een scout kan worden.

Na deze workshops zat het workshopgedeelte van The Academy er voor ons op. We namen afscheid van Marjolein en Wouter, die eerder naar huis gingen. Daarna gingen we voor de laatste keer genieten van onze lunch. Na de lunch op naar onze kamer om de spullen in te pakken en alvast in de auto te leggen. We wilden wachten tot de koffiepauze om vier uur, om nog even tegen iedereen gedag te kunnen zeggen.

Nadat we dat hadden gedaan, en voor de laatste keer hadden genoten van een Belgische wafel, was voor ons The Academy afgelopen. Moe maar voldaan stapten we in de auto terug naar Nederland.

Uiteindelijk denken we terug naar The Academy als een fantastische internationale ervaring waar we veel hebben geleerd, inspiratie hebben opgedaan en nieuwe vrienden gemaakt. Het was heel leuk om eens te zien hoe Scouting in andere landen eraan toegaat en tijdens zo'n week besef je je weer eens heel goed dat we met z'n allen lid zijn van een 'worldwide movement’.

Wij hebben genoten! En om dit hele avontuur op een internationale manier af te sluiten, gaan we nu bij de Mac eten :-)

Wendy van Rossum

Geschreven door : Wendy van Rossum

Kathy is voormalig deelnemer aan het Programma Scouting Talent en Wendy is landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland. Samen nemen ze namens Scouting Nederland deel aan The Academy, een internationale bijeenkomst van de WAGGGS en de WOSM (de internationale Scoutingorganisaties) met scouts uit de hele wereld. Tijdens The Academy worden workshops gevolgd over allerlei onderwerpen en ervaringen uitgewisseld. 

Delen op: