fotolijn

The Academy 2015

The Academy 2015

The Academy is een jaarlijks evenement dat ergens in Europa wordt georganiseerd. Deze keer was het in Porto, Portugal. Samen met Rylana Smulders mocht ik als deel van het Programma Scouting Talent hier aan deelnemen. The Academy is er om contact te zoeken tussen verschillende landen en de manier waarop Scouting wordt uitgeoefend in die landen te delen. Sommige Nationale Organisaties (NO) lopen tegen dezelfde problemen aan als Scouting Nederland. Het netwerken en ideeen uitwisselen is dan ook het belangrijkste doel van het evenement. The Academy duurt van dinsdagavond tot zondagochtend.

academy1

Sessions

Elke dag zijn er sessies te volgen over belangrijke onderwerpen zoals diversiteit, youth empowerment, leiderschap en communicatie. De twee beste sessies die ik tot nog toe gevolgd heb, gingen over hoe je jezelf kan presenteren in een interview over Scouting. De andere sessie ging over youth empowerment. We hebben het gehad over de invloeden die een mens ervaart in verschillende fasen in zijn of haar leven. We hebben gekeken hoe wij als Scouting hier op kunnen inspelen. De vraag is dan welke plek wij als Scouting kunnen hebben en willen hebben. Als scoutsleiders spelen we een belangrijke rol in het leven van onze jeugdleden. Het is goed om hier bewust van te zijn en dit te gebruiken ten goede van de persoon maar ook als maatschappij in zijn geheel. Er gebeuren veel mooie dingen in de wereld rond dit thema en tijdens het evenement zoals bijvoorbeeld Free Being Me. De informatie die ik hierover heb opgedaan, neem ik mee naar Nederland en hopelijk kunnen we hier verder mee aan de slag.

academy2

Naast de serieuze sessies is er ook ruimte voor gezelligheid, culturele uitwisseling en feestjes. Tijdens de koffie zijn er onderwerpen besproken als religie en Scouting, alcohol en Scouting en de vluchtelingenuitdaging. Op de internationale avond heb ik kunnen uitvinden dat er niet veel landen zijn die echt lekker chocola kunnen maken en dat Denemarken ook pepernoten en drop heeft wat exact hetzelfde is als het onze. Zij gebruiken het ook voor hun “sinterklaas” viering maar dan met kerst.

Het was geslaagd!

Dinand ten Hooven

Geschreven door : Dinand ten Hooven

Dinand ten Hooven is deelnemer aan het Programma Scouting Talent en ging in die rol naar The Academy 2015 in Porto.

Delen op: