fotolijn

Belgrade, here we come!

Goedemorgen, om 6 uur de wekker, klaar om naar Schiphol te gaan! Van daaruit het vliegtuig naar Belgrado…

Na een vlucht met turbulentie, chagrijnig cabine personeel, een beetje vertraging en gezellige spelletjes, veilig aangekomen op het vliegveld van Belgrado. In het vliegtuig de enige in ScoutFit, maar op het vliegveld van Nikola Tesla eindelijk “brothers from Scouting and Guiding” die ons vriendelijk opvingen en de weg wezen naar het hotel.

In het kader van “Laat je uitdagen!”: de taxirit….. Een vriendelijke man, die volgens zichzelf slecht engels sprak, maar die spontaan een interessante uitleg gaf over de bezienswaardigheden langs de route (voetbal stadion “red star” Belgrado, het verschil tussen de oud en nieuwe stad en het tennisveld van Novak Djokovic) Zijn rijstijl was wel iets anders, dan wat we gewend zijn in Nederland.

In de middag een rustige start van the Academy gehad. Waar we ingecheckt hebben, het hotel verkend hebben en onder andere Bas Mulder en Linda Broer, van de organisatie gesproken hebben.

Alle deelnemers zijn ingedeeld in peergroups. Dit om de (internationale) kennismaking en samenwerking te bevorderen. Aan het einde van iedere dag komen we samen in deze peergroups. Hier geven we elkaar feedback, evalueren we de dag en leren we elkaar beter kennen. De eerste stappen in het netwerken zijn dus gezet!

Na het diner was het dan eindelijk tijd voor de openingsceremonie! Deze startte met een prachtig introductie filmpje met beelden uit Belgrado. Er kwamen meerdere, interessante gastsprekers aan bod, waaronder de staatssecretaris van jeugd en sport Servië (Nenad Borovcanin). Afsluitend is er een spel gestart wat we de hele week spelen, om elkaar beter te leren kennen, hierin zit een wedstrijd element.

Na de ceremonie werd het informeel geopend met een band, waarna een gezellige avond met Deense scouts volgde. Morgen volgen we de eerste sessie, we kijken er naar uit!

Bas van Wiggen, Koen van Riessen, Marieke Helmer

Koen van Riessen

Geschreven door : Koen van Riessen

Bas, Koen en Marieke nemen deel aan het Programma Scouting Talent. Samen nemen ze namens Scouting Nederland deel aan The Academy, een internationale bijeenkomst van de WAGGGS en de WOSM (de internationale Scoutingorganisaties) met scouts uit de hele wereld. Tijdens The Academy worden workshops gevolgd over allerlei onderwerpen en ervaringen uitgewisseld. 

Delen op: