“Maybe you’re a scout, you just don’t know it yet…”

Dobro jutro Beograd!

Vandaag stonden de eerste sessies op het programma. Iets waar we enorm naar uit keken, maar toch ook wel spannend vonden. De eerste sessie hebben we met zijn drieën gevolgd: “Marketing the scout brand”. Zoals de naam al vertelt, ging deze sessie over Scouting als merk op de kaart te zetten. Na een theoretische inleiding over marketing zijn we in groepjes aan de slag gegaan met een praktische opdracht: “maak je eigen marketingplan voor Scouting.” Koen en zijn groepje bedachten het volgende plan: een interactief filmpje waarbij je getest wordt of je scout bent óf je er eentje kunt worden. Hierbij hoorde de fantastische slogan: “Maybe you’re a scout, you just don’t know it yet…” Ook was er een origineel idee waarbij scouts “selfies- worthy- moments” creëren, hierbij kon een selfie met de sessie- groep natuurlijk niet uit blijven…

academy14 11

Na de lunch kwam ronde twee, hierbij hebben we alle drie een andere sessie gevolgd.

Marieke heeft gekozen voor “finding your ground – making the best of working with different perspectives in diverse teams” Op een zeer interactieve manier hebben we ingezien dat iedereen een andere invalshoek heeft. In het samenwerken in een team is het handig en verstandig om je bewust te zijn van deze verschillen, zodat je rekening met elkaar kunt houden met elkaar, maar ook om van elkaar te leren.

Koen is naar “Scouting and guiding Fundamentals: Scouting DNA” geweest. Hierbij ging het voornamelijk om de vraag “waarom doen wij scouting?” De scouts en girlguides methode is besproken en behandeld, waarna deze in praktische opdrachten toe is gepast.

Als afsluiting hebben ze een oefening gedaan waarzij ze ouders moesten overtuigen dat scouting een beter keuze is dan andere jeugdorganisaties. Dit was best lastig, maar door samenwerking met scouts uit onder andere België, Wit- Rusland, Bosnië en uit Zwitserland is het gelukt!

Bas heeft de sessie “managing adult volunteers” gevolgd. Centraal stond het binden van volwassen vrijwilligers. Tijdens de sessie werd theoretische informatie afgewisseld met groepsdiscussies. Met Ierse, IJslandse, Servische en Belgische scouts leidde dit interessante discussies. Naast een stukje bekende informatie, ook veel nuttige en leerzame kennis opgedaan. Samen met de humor van de sessie- leider was deze bijeenkomst een groot succes!

Na een intensieve en leerzame dag was het ook erg fijn om een uurtje voor onszelf te hebben.

academy14 12

In de avond zijn ondergedompeld in de Servische cultuur, tradities en gewoontes. 1300 jaar Servische geschiedenis in 10 minuten aan ons voorbij geraasd.. Servische dans geleerd, een echte Servische bruiloft bijgewoond en gezongen over een vis (ons Servisch is niet zo goed, dus de tekst zijn we vergeten…) De internationale avond belooft nog veel lekkere Servische hapjes, waar we heel benieuwd naar zijn. De tradities op een Servische bruiloft kwamen deze avond naar voren:

academy14 13

academy14 14

Bas van Wiggen, Koen van Riessen, Marieke Helmer

Koen van Riessen

Geschreven door : Koen van Riessen

Bas, Koen en Marieke nemen deel aan het Programma Scouting Talent. Samen nemen ze namens Scouting Nederland deel aan The Academy, een internationale bijeenkomst van de WAGGGS en de WOSM (de internationale Scoutingorganisaties) met scouts uit de hele wereld. Tijdens The Academy worden workshops gevolgd over allerlei onderwerpen en ervaringen uitgewisseld.

Delen op: