fotolijn

“Are you Nikola Tesla?”

“Are you Nikola Tesla?”

De maaltijden zijn vaak niet het meest spectaculaire om over te schijven, maar het ontbijt van vanmorgen is toch wel het vermelden waard. Het eten hier is ontzettend goed, we komen niets te kort en de bediening in het restaurant doet goed zijn werk om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. (complimenten!) Zelfs zó goed, dat een Franse mede-scout, zijn ontbijt zo aan zich voorbij zag gaan… Toen hij even van tafel liep, om zijn toast uit de broodrooster te halen, werd zijn bord, met ontbijt en al mee genomen. De uitdrukking op zijn gezicht was geweldig! Echter was deze Franse scout niet de eerste waarbij dit gebeurde… en vast ook niet de laatste!

In het kader van ons project “best practices werving van vrijwilligers” wat we voor HRM doen, heeft Koen de sessie “Recruiting and retaining adult volunteers” gevolgd. Tijdens de sessie heeft hij veel geleerd over de wervingsmanier in de UK, deze zijn uitgelegd met behulp van verschillende onderzoeken die ze de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Daarnaast heeft hij veel ervaringen uitgewisseld met de verschillende internationale scouts. Uit deze sessie heeft Koen veel nieuwe kennis op gedaan en zal deze mee terug nemen, voor ons project.

Ook Marieke heeft bij “project management in practice” kennis opgedaan die ze mee terug naar Nederland neemt. Hierbij was vooral het stuk over de verschillende rollen die een project manager heeft (planner, controller, leader, communicator) zeer interessant. Verder heeft ze zeer bruikbare tools gekregen om een project te starten en vorm te kunnen geven. Dit laatste is tijdens de sessie in kleine groepjes “geoefend”. De verschillende invalshoeken, van de scouts uit verschillende landen, maakte dit erg interessant.

Bas heeft de sessie “youth empowerment” gevolgd. Hierbij draaide het om het idee dat jongeren binnen Scouting zelf kansen grijpen om zichzelf te ontwikkelen en daar een positieve succeservaring aan over houden. Bas heeft dit als zeer inspirerend ervaren, zeker omdat het Programma Scouting Talent een voorbeeld is van youth empowerment! Want ook wij, als PST’ers, krijgen kansen om onszelf te ontwikkelen en hierdoor de succeservaring te beleven. Bas heeft de trainer informatie gegeven over het Programma Scouting Talent, die erg enthousiast was. Wellicht leidt dit nog tot PST internationaal!

Na de lunch is er dagelijks, ter ontspanning en “just for fun” een spel. Bas en Koen hebben vandaag rondom het hotel gezocht naar Nikola Tesla. Een kort en krachtig spel, want de heren hadden Nikola Tesla binnen vijf minuten al gevonden!

Voor de avond stond een avondspel op het programma “Belgrade hunt” Dit spel werd gespeeld met de peergroups. Samen met je groepje moest je, in het centrum van Belgrado, opdrachten uitvoeren. Onder andere foto’s maken bij standbeelden, een video in een speeltuintje en de naam van een blauwe trein vinden. Op een leuke manier hebben we een groot deel van het centrum van de stad gezien. Het groepje wat alle opdrachten goed heeft uitgevoerd en binnen de tijd bij de finish was, had gewonnen. Deze wordt op de internationale avond bekend gemaakt, dus dat is nog even spannend…

Belgrado is een mooie stad, zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zondag is er een citytour, hier kijken we erg naar uit! Zeker om de stad ook eens overdag te zien.

academy14 8

academy14 9

academy14 10

Bas van Wiggen, Koen van Riessen, Marieke Helmer

Koen van Riessen

Geschreven door : Koen van Riessen

Bas, Koen en Marieke nemen deel aan het Programma Scouting Talent. Samen nemen ze namens Scouting Nederland deel aan The Academy, een internationale bijeenkomst van de WAGGGS en de WOSM (de internationale Scoutingorganisaties) met scouts uit de hele wereld. Tijdens The Academy worden workshops gevolgd over allerlei onderwerpen en ervaringen uitgewisseld. 

Delen op: