fotolijn

“Als we een euro zouden krijgen voor elke foto……”

“Als we een euro zouden krijgen voor elke foto……”

The Academy - vrijdag

Koen heeft vandaag als eerste sessie gekozen voor “Free Being Me: building body- confidence for boys and girls”. De sessie kon Koen in één woord beschrijven: geweldig! Ook de andere deelnemers die deze sessie gevolgd hebben, waren er erg enthousiast over. Tijdens de sessie werden een aantal activiteiten gedaan die bij Free Being Me worden gebruikt, in het leeftijdscategorie van 11 t/m 15 jaar. De trainer had Nederlandstalige boekjes met informatie over Free Being Me meegenomen, zodat de deelnemers mee naar huis konden nemen, dit heeft Koen dus zeker gedaan! Na het volgen van deze sessie is Koen heel enthousiast over Free Being Me. Hij vindt het heel goed dat Scouting Nederland dit ook in Nederland heeft opgestart.

Bij de sessie “Finding you’re ground – making the best of working with different perspectives in divers teams” had de sessieleider als uitgangspunt dat het team een levend systeem is. Waarbij alles invloed op elkaar heeft. Elke actie, heeft een reactie als gevolg. Daarnaast ging het over dat ider teamlid werkt vanuit zijn/ haar eigen perspectief, met daarbij behorende kwaliteiten (denken, dromen, doen, voelen) Aan hand van een activiteit met een kompas werd zichtbaar gemaakt welk perspectief elke deelnemer heeft. Ook werd er aandacht besteed aan het omgaan met andere invalshoeken en hoe je de verschillende invalshoeken in kunt zetten om een gebalanceerd team te vormen. Deze kennis is erg bruikbaar om in te zetten bij de projecten die Bas nog gaat doen.

Bij de sessie “mentoring and coaching in action” heeft Marieke vanmorgen het verschil tussen mentoring en choaching geleerd, daarnaast was er veel ruimte met elkaar in gesprek te gaan, te discussiëren en ervaringen uit te wisselen aan de hand van stellingen/ vragen. Wat het meest opvallend was, was dat de verschillen in mentoring and coaching in de verschillende landen ook vooral cultuur gebonden zijn. Daar waar Nederlanders vaak veel “directer” zijn, zijn ze in bijvoorbeeld Ierland een stuk voorzichtiger/ afwachtend.

Een vast onderdeel van the Academy is de internationale avond… Tijdens deze avond presenteren de deelnemers van alle aanwezige landen hun eigen land. Dit jaar waren er naast de Europese landen, ook niet- Europese landen: Tunesië, Armenië en Israël. Ieder land kreeg een tafel aangewezen om hun land op te presenteren. Denk hierbij aan eten, kleding, informatie folders en hebbedingetjes. Naast de aankleding van de tafel, hebben we ook onszelf traditionele kleding aangekleed.. Vooral de klompensloffen waren een enorm succes. Iedereen wilde een foto van ons of met ons, in de traditionele kleding.

academy14 5

Het was erg leuk om te zien dat alle landen heel erg hun best hebben gedaan om er iets moois van te maken. Nadat iedereen langs alle tafels was geweest, had gegeten (de stroopwafels waren erg populair) en gedronken ontaardde de avond in één groot dans festijn.

academy14 6

We hebben een Servische dans geleerd, meegedaan met de sirtaki en ervaren hoe de Denen “de vissersdans” doen. Doormiddel van “the party animals” en “Deff Rhymes” hebben ook wij een steentje bijgedragen. Door de gezelligheid werd het ongemerkt toch wel laat….

academy14 7

Bas van Wiggen, Koen van Riessen, Marieke Helmer

Koen van Riessen

Geschreven door : Koen van Riessen

Bas, Koen en Marieke nemen deel aan het Programma Scouting Talent. Samen nemen ze namens Scouting Nederland deel aan The Academy, een internationale bijeenkomst van de WAGGGS en de WOSM (de internationale Scoutingorganisaties) met scouts uit de hele wereld. Tijdens The Academy worden workshops gevolgd over allerlei onderwerpen en ervaringen uitgewisseld. 

Delen op: