fotolijn
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 9682 niet laden

Vertellen over Groepsontwikkeling op de Chief Executing Meeting in Dublin

Sinds 2005 wordt jaarlijks een Europese Chief Executing (CE) meeting gehouden, een bijeenkomst voor alle directeuren van de Scoutingorganisaties in Europa. Persoonlijk contact, netwerken en het uitwisselen van ervaringen staan deze twee dagen voorop.

De directeuren vormen overigens een divers gezelschap. Sommigen zijn vrijwilliger of lid van het bestuur, de meesten hebben echter een betaalde baan bij hun Scoutingorganisatie. Wat opvalt is dat de organisaties per land behoorlijk verschillen. Zowel in omvang als taken en per land zijn er vaak meerdere Scoutingorganisaties voor jongens en meisjes. Soms is er ook nog een onderscheid naar geloofsovertuiging en zelfs naar taal (België).

Dit jaar was Dublin de plaats van samenkomst. Voor mij was het vertrek van Schiphol op dinsdagochtend nog vroeg genoeg voor de aftrap op dinsdagmiddag. De vergaderlocatie was weinig fantasierijk, maar wel praktisch, namelijk een hotel vlak bij het vliegveld. Rond de vergadertafel zaten de delegaties van  WOSM, WAGGGS, Denemarken, België, Tsjechië, IJsland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Ierland, UK, Turkije, Polen, Oostenrijk en Nederland. Zuid Europese landen ontbreken tot nu toe, naar men zegt omdat de voertaal Engels is.

Na wat uitwisselingen over de stand van zaken van de eigen organisaties was het mijn beurt om een korte presentatie te houden over het project Groepsontwikkeling. Geholpen door de Powerpoint die collega’s Marijke (Groepsontwikkeling) en Yvonne (communicatie) voor deze presentatie hadden gemaakt, kon ik uitleggen waarom we dit project waren gestart, welk idee er achter zat, maar het allerbelangrijkste, dat het aantoonbaar succesvol was. De sheet die de curve met ledengroei laat zien bij de groepen die aan het project mee hebben gedaan, liet ik dan ook vol trots zien. Sommige directeuren waren al via andere lijnen bekend met het succes. Ik moest toezeggen de beschikbare achtergrondinformatie aan allen toe te zenden, in het Engels of desnoods in het Nederlands, want met Google Translate kom je behoorlijk ver blijkbaar.

De Turkse delegatie gaf aan dat haar ledengroei met name te danken was aan de kinderen in de vluchtelingenkampen in hun land. Die kampen worden ook door Scouting Turkije opgezet en de Syrische kinderen die in hun eigen land lid waren van Scouting vinden dan bij Scouting Turkije een herkenbare basis. Een mooi voorbeeld van de diversiteit die er tussen de verschillende Scoutingorganisaties is.

Voor de dinsdagavond waren de weinige vrije uren bestemd voor een Celtic Night in het centrum van Dublin. Elke CE bijeenkomst kent een kort sociaal programma in de avond. Ik had mij hier op aandringen van collega Claudia voor opgegeven (“ben je er ook eens lekker uit”), maar toen ik hoorde dat dit een “woest gebeuren” werd met whisky, bier, muziek en volksdansen, heb ik uiterst slinks mijn toegangskaart overgedragen aan mijn Duitse collega, die zich niet had opgegeven, maar er wel zin in had en ook Jan heet. Wie merkt dat dan nog? Tja, een aantal oplettende Facebookvolgers in Nederland wel. Zij merkte mijn afwezigheid op de gefotografeerde dansvloer op, te merken aan de Whatsappjes die ik op m’n hotelkamer ontving. Je bent in het tijdperk van de sociale media altijd zichtbaar (of juist niet).

De collega’s hadden het overigens die nacht netjes gehouden: de volgende morgen stipt om 9 uur zat eenieder weer (topfit?) achter de vergadertafel…

De tweede ochtend werd ook besteed aan onderwerpen die alle directeuren raken, zoals de verhoudingen tussen het landelijk bestuur, directie, staf en vrijwilligers. Maar ook inhoudelijke onderwerpen zoals opleidingen voor medewerkers en vrijwilligers, ontwikkeling van het meerjarenbeleid (komt bij ons in de Landelijke Raad van 13 december aan de orde), groei, samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en de ontwikkeling van een commercieel beleid.

De directeur van IJsland gaf uiteindelijk nog een presentatie over de voorbereidingen van de Moot 2017 die daar wordt gehouden: naast een weerbericht hebben ze daar inmiddels ook een lavabericht. Toch een veilig idee als je met je tent naast een vulkaan of geiser staat.

Tussen de bedrijven door vertelde de directeur van Scouting Ierland mij dat het Vlettenproject, dat hij met ondersteuning vanuit Scouting Nederland als een soort werkloosheidsproject was gestart, een groot succes beloofde te worden in Ierland. Als bewijs een foto van een prachtige Lelievlet, die als eerste zeilboot sinds 1926 voer op de rivier Shanon bij Limerick.

In de middag ging een ieder weer richting vliegveld en door de lange wachttijden kom je daar dan toch weer bij elkaar. Mooi om te zien dat in zo’n korte tijd er een goede samenwerking ontstaat. Ik verheug me op de samenkomst eind 2015 in Porto (houd wel van sardines, port en Fadomuziek) en daartussendoor wordt er driftig gemaild, gebeld en geskyped!

Geschreven door :

Jan Koehoorn is directeur van Scouting Nederland. In die functie is hij jaarlijks aanwezig bij het directeurenoverleg.

Delen op: