fotolijn

Start Partnership Event in Soest

Start Partnership Event in Soest

Dit weekend vindt het Partnership Event plaats in Soest. Wij verwelkomen 85 gasten uit 35 landen over de hele wereld. Niet alleen de Europese NSO’s (Nationale Scout Organisatie) zijn aanwezig maar ook veel van hun partners uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië zijn overgekomen voor het evenement. Evenals onze eigen partners uit Ghana.

partn.event4

Het Partnership Event heeft als doel het bevorderen van en sterker maken van huidige partnerships en het ontwikkelen van nieuwe partnerships tussen landen en NSO’s over de hele wereld. Tijdens het event kunnen we van elkaar leren door onze kennis en ervaringen te delen. Daarnaast worden er inhoudelijke sessies gegeven over allerlei aspecten rondom partnerships en is er veel ruimte voor discussie.

Het event begon met een woord van welkom en een kennismakingsronde. Tijdens de kennismakingsronde moesten we elkaar een aantal vragen stellen zoals ‘wat zou je meenemen als je drie weken op een onbewoond eiland gestrand was?’ en ‘wanneer heb je voor het laatst gezwommen?’. Maar daarnaast kwamen natuurlijk ook vragen als ‘wie ben je?’ en ‘waar kom je vandaan?’ aan bod.

partn.event5

Vervolgens gingen we in drie groepen uiteen om te discussiëren over de vraag wat een partnership voor jou betekent en hoe de levensloop van een partnership er uit ziet. Na een flinke discussie bleek wel dat, ondanks ieders eigen mening, men het nut van partnerships wel inziet.

Na de discussie kwam het diner, een uitgelezen moment om elkaar wat beter te leren kennen. Na het eten gingen we de posters, die we van tevoren gemaakt hadden, presenteren en bespreken. Deze posters gingen over je partnership. Onder het genot van een drankje werd het nog een gezellige avond.

Dit weekend host Scouting Nederland het Partnership Event 2015. 85 scouts uit 35 landen over de hele wereld komen bij elkaar om te praten over huidige partnerships en om nieuwe partnerships te ontwikkelen.

Geschreven door : Gast

Delen op: