fotolijn

Aan de slag met diverse vraagstukken

De tweede dag van het Partnership Event, was de zaterdag. Op deze dag stonden er seminars op het programma. ’s Ochtends, na de officiële opening, was er een seminar en ’s middags was er ook één. De seminars stonden o.a. in het teken van de impact die een partnership kan hebben, het betrekking van de jeugd bij een partnership, het geven van feedback en funding. Tijdens het seminar over impact werd gediscussieerd over de impact die een partnership kan hebben op je eigen NSO en de NSO van de partner. Tijdens de discussie werd snel duidelijk dat er verschillend over de impact gedacht werd.

Tussen de seminars door was er tijd voor een lunch. Na het tweede seminar ging de groep uiteen in patrouilles (patrols). Binnen de patrol ging men aan de slag met verschillende vraagstukken, zoals communicatie, Erascout en buddygroepen.

’s Avonds was de internationale avond. Iedereen kleedde een stand aan in het teken van zijn of haar eigen land en nam traditioneel eten en drinken mee (voor Nederland natuurlijk stroopwafels en ouderwets koekhappen). Zo kon men op een informele manier leren over de cultuur en gewoonten van andere landen onder genot van een hapje en een drankje.

partn.event

partn.event2

partn.event3

Dit weekend host Scouting Nederland het Partnership Event 2015. 85 scouts uit 35 landen over de hele wereld komen bij elkaar om te praten over huidige partnerships en om nieuwe partnerships te ontwikkelen.

Geschreven door : Gast

Delen op: