fotolijn

De laatste dag van het Partnership Event

Dit weekend vindt het Partnership Event plaats in Soest. Wij verwelkomen 85 gasten uit 35 landen over de hele wereld. Niet alleen de Europese Scoutingorganisaties zijn aanwezig maar ook veel van hun partnerlanden zoals Zuid-Amerika, Afrika en Azië zijn overgekomen voor het evenement. Evenals onze eigen partners uit Ghana.

Op zaterdagochtend werden er sessies gegeven door de verschillende NSO’s over hun partnerships. Interessant om te zien hoe Europese en Zuid Amerikaanse NSO’s samenwerken en welke ideeen en programma’s zij hebben ontwikkeld.

Wij zijn naar de sessie geweest van Peru – Frankrijk en Brazilie – Portugal. De sessie van Peru – Frankrijk ging over uitwisselingen voor roverscouts. Hoe regel je dat en wat doe je dan met het programma. Brazilie – Portugal ging over de samenwerking tussen de Portugees sprekende landen en hoe Scouting in Brazilie werkt. In beide gevallen hebben ze badges die je vanaf de welpen tot en met de roverscouts kan verdienen.

Na de koffie was er speeddating waarin je de mogelijkheid kreeg om met anderen “best practices” te bespreken. Voor ons was het speeddaten met Zwitserland over de evaluatie van het Partnership en met Frankrijk over het bereik van jongeren voor je Partnership.

In de middag was er het open forum waarin Partnerships presentaties gaven. Dit waren er een aantal achter elkaar afgewisseld met een koffie/thee pauze. Later zijn we verder gegaan met Patrol work over Buddygroepen, International Youth Program en Communicatie. Dit hebben we gedaan aan de hand van een SWOT-analyse.

De zaterdagavond werd gebruikt voor een stamppotavond bij de Molen in Soest. Lopend heen en terug onder begeleiding van de Nederlandse organisatie en deelnemers. Daarna lekker kletsen in de bar.

Zondagochtend na het ontbijt werden de uitkomsten van het Patrol Work gepresenteerd. Hier zaten interactieve en passieve presentaties bij. Daarna de afsluiting en twee korte presentaties over kampen voor roverscouts.

Met een lunch werd een geslaagd partnership weekend afgesloten. Een mooi compliment kwam van verschillende landen over de Ghana in je Groep box. Het idee wordt meegenomen naar Frankrijk, Italië, Portugal en nog veel meer landen!

Dit weekend host Scouting Nederland het Partnership Event 2015. 85 scouts uit 35 landen over de hele wereld komen bij elkaar om te praten over huidige partnerships en om nieuwe partnerships te ontwikkelen.

Geschreven door : Gast

Delen op: