fotolijn

Messengers of Peace Seminar – Kandersteg

Messengers of Peace Seminar – Kandersteg

Van 14 tot en met 17 april vond het Messengers of Peace seminar plaats in Kandersteg. Messengers of Peace is een initiatief van het World Scout Committee om meer bekendheid te geven aan al het vrijwilligerswerk wat Scouts en Guides doen voor de wereld. Messengers of Peace is opgezet nadat de koning van Saoedi Arabië, Koning Abdullah en de koning van Zweden, koning Carl Gustaf samen de Scouting erkenden als ‘Messengers of Peace’ vanwege al het werk dat Scouting deed voor het verbeteren van de wereld. Ondertussen hebben Scouts en Guides van over de hele wereld samen al zo’n 6 miljoen uren vrijwilligerswerk gedaan voor Messengers of Peace!

kandersteg

Het seminar werd georganiseerd door de Saudi Arabian Boy Scouts Association en was een internationale aangelegenheid met afgevaardigden uit onder andere België, Nederland, Zweden en Saoedi Arabië. Het seminar was in het Arabisch maar werd voor ons vertaald in het Engels.

kandersteg2

Tijdens het seminar waren er workshops over het zijn van een leider, lichaamstaal en het opzetten van projecten. Workshops werden afgewisseld met een trip naar Interlaken en de Blausee, presentaties en het koken van een maaltijd op een kampvuur. De laatste avond was een informele avond met dans, toneel en spelen.

Dinand ten Hooven en Bert Hondshorst zijn deelnemers van het Programma Scouting Talent en zijn vanuit Scouting Nederland afgevaardigden op het Messengers of Peace Seminar in Kandersteg. Het Messengers of Peace Seminar is georganiseerd door de Saudi Arabian Boy Scouts Association.

Bert Hondshorst

Geschreven door : Bert Hondshorst

Bert Hondshorst is als voormalig deelnemer van het Programma Scouting Talent actief als hoofd communicatie in Team Partnership Ghana.

Delen op: