Duizendpoten met dasjes om

Ik kon best goed rennen, maar was nooit de snelste. Mijn kunstwerkjes zagen er goed uit, maar ondertussen lijmde ik wel per ongeluk mijn vingers aan elkaar. Als kind blonk ik nergens echt in uit, maar bij Scouting was dat ook niet nodig!

Van dromerige bever naar actieve scout en vervolgens luie explo; de loopbaan van een scout. En keer op keer werd ik geconfronteerd met dingen waar ik niet zo goed in was, maar stiekem wel graag wilde leren. Als welpenleiding leerde ik voor mezelf op te komen en verantwoordelijk te zijn voor iemand anders dan mijzelf. Als persvoorlichter op de Scoutingboot tijdens Amsterdam Gay Pride in 2017 ervaarde ik hoeveel kracht er zit in kwetsbaarheid. Tijdens de Roverway creëerde ik handvaten om daadkrachtige beslissingen te nemen.

Bij Scouting heb ik mijn mooiste maar ook moeilijkste momenten meegemaakt. Maar bovenal heb ik van ieder moment geleerd. Hoewel ik nooit ergens in uit blonk, heeft Scouting van mij wel een duizendpoot gemaakt! Een plek om te leren, een plek om jezelf te kunnen zijn, een plek om ook fouten te kunnen maken gun ik ieder kind. Als bestuurslid wil ik er voor zorgen dat we als organisatie ook kunnen leren en groeien, dat we deze plek kunnen blijven geven voor al onze duizendpoten met dasjes om.

Groetjes,

Maam van der Blij