fotolijn

IST-ers vertellen: Contingentsweekend WJ 2015

IST-ers vertellen: Contingentsweekend WJ 2015

Van 14 tot en met 17 mei vond het Contingentsweekend plaats in Ommen. Tijdens dit kamp kwamen alle Nederlandse scouts die naar Japan gaan, het Nederlandse contingent, bij elkaar. Het contingent bestaat uit 19 troepen van elk 36 jeugdleden en 4 troepstafleden. Daarnaast vormen de contingentsstaf en de IST-ers ieder hun eigen troep. De IST-ers, International Service Team, zijn de vrijwilligers die de hand- en spandiensten doen tijdens de WJ. Hierbij kun je denken aan hulp bij activiteiten, bereiden van de maaltijden, opbouw van het kampterrein etc.

Al op dinsdag 12 mei werd begonnen met de opbouw van het kampterrein. De tenten voor de Dutch Horizon Foodhouse, het medewerkersrestaurant/supermarkt, de school en het contigentspaviljoen moesten opgebouwd evenals een levensgrote Pagode! Daarnaast moesten er toiletwagens komen en moest het terrein voorbereid worden op de komst van in totaal zo’n 1.000 Scouts.

wj

Woensdag stond ook in het teken van de opbouw. ’s Avonds was er een barbecue voor de IST-ers. Tijdens deze barbecue konden de IST-ers genieten van een lekker stukje vlees, muziek en was er natuurlijk tijd om de reis naar Japan te bespreken. IST-ers organiseren zelf hun reis naar Japan en kunnen dit natuurlijk met meerdere mensen doen. Tokyo, Kyoto en Hiroshima zijn veelgenoemde bestemmingen.

Donderdag kwamen de jeugddeelnemers op het kamp aan. De IST-ers hielpen zodat alle jeugddeelnemers naar hun eigen kampterrein konden komen om hun tenten op te bouwen. Daarnaast werden de tenten en kledingpakketten uitgedeeld. ’s Avonds vond de grote opening plaats, compleet met lasershow en de introductie van de contingentsdas!

wj2

Vrijdag en zaterdag waren er verscheidende activiteiten voor de jeugddeelnemers. Er was een infomarkt met verschillende activiteiten, outdoorspelen, een heus badhuis en opblaasstormbanen. De jeugddeelnemers konden hiermee hun friendshipbadge verdienen. Al deze activiteiten werden bemand door de IST-ers. Op zaterdagavond was een grote beachparty voor allemaal.

Zondag was er een taart en thee moment voor het hele contingent. Iedere troep kreeg een taart met hun eigen troeplogo die allemaal tot op de kruimel zijn opgegeten. We danken nogmaals de taart- en thee-sponsoren!

wj3

Verder moesten alle deelkampen van de troepen afgebroken worden en was er een officiële afsluiting. Daarna konden de jeugddeelnemers naar huis, maar het terrein moest natuurlijk ook afgebroken worden. De IST-ers waren hier tot en met maandag druk mee. Maar dit alles leidde natuurlijk tot een prachtweekend!

Tot over een paar maanden in Japan!

Christa Harreman

Geschreven door : Christa Harreman

Christa Harreman en Bert Hondshorst zijn op de Wereld Jamboree in Japan vrijwilliger bij het International Service Team (IST) en beschrijven als correspondenten voor het Nederlands contingent hun avonturen voor ScoutBlog.

Delen op: