Check, check, dubbelcheck

Daar zit ik dan op de vloer van mijn slaapkamer. Met m’n paklijst rechts, naast m’n knieën. Op de achtergrond staat mijn road trip afspeellijst op. Ik check of ik echt alles klaar heb liggen. De contingentsoutfit, check. Mn camera, check. Genoeg sokken, check. En het swop materiaal, check. Ik streep alles van mijn lijst af, ik ben compleet. Alles kan zo compact mogelijk mijn rugzak in. Hopend dat ik niet op teveel gewicht zit.

De World Scout Jamboree 2019, Amerika. Het is zo ver. 2 jaar lang kijk ik er al naar uit. En nu is het zover. Ik pak mijn tas in. Het avontuur gaat beginnen. Ik ben nu al enorm dankbaar voor wat ik dankzij het inschrijven voor deze jamboree al allemaal heb mogen meemaken. En dan ben ik nog niet eens in Amerika...

Het eerste IST weekend, ik kende nog bijna niemand. Al snel vond ik een groepje mensen waar het mee klikte, die ik inmiddels als echte vrienden beschouw. Op het 2de IST weekend werden dit er steeds meer. Wat tof was die prom night! (ondanks de slechte DJ, sorry DJ...). En ook het contingentsweekend op Ada's Hoeve was top. Super om al die deelnemers te ontmoeten en te zien dat ook zij stuiteren van energie. Ook mocht ik samen met vlogger Evi deelnemers inspireren te gaan vloggen.

Dankbaar ben ik voor de scouts die ik heb leren kennen, voor een top CMT team die dit samen met ons neerzetten, dat ik deze kans krijg. Samen met weet ik hoeveel andere scouts vanuit de hele wereld stap ik op het vliegtuig op naar Amerika, allemaal met hetzelfde doel. We gaan culturen uitwisselen, elkaar beter leren kennen, leren van en met elkaar en vooral heel veel plezier hebben samen. Daarvoor ben ik dankbaar.

Ik ben er klaar voor! Jullie ook? Tot dan!

Liefs, Pien

Pien Wishaupt