Is jouw Scoutinggroep al rookvrij?

Vandaag is het weer een speciale dag, vandaag is de dag die door de Wereldgezondheidsorganisatie is uitgeroepen tot Niet Rookdag. Wat mij opvalt, is dat op menig Scoutingevent, of überhaupt bij een Scoutinggroep toch nog door best een flink aantal scouts gerookt wordt. En dat vind ik zorgelijk.

Daarom roep ik jou op niet alleen deel te nemen aan de Niet Rookdag, maar op zoek te gaan naar mogelijkheden voor jouw terrein, blokhut, gebouw of HK om dit rookvrij te maken. Want ja: ook steeds meer Scoutinggroepen gaan rookvrij, en waarom niet? Hier 3 redenen waarom ook jij in actie zou moeten komen!

1. Als kinderen anderen zien roken wordt dit gezien als normaal en zelfs aantrekkelijk, helemaal als degene rookt waar ze tegen opkijken. Wat ze vaak doen bij leiding.
  2. Het schadelijk meeroken wordt voorkomen en hiermee beschermen we onze leden.
  3. Daarnaast draag je bij aan een rookvrije generatie.

Deze stap zetten is natuurlijk niet makkelijk, maar Scouting Nederland stelt verschillende materialen beschikbaar om makkelijker jouw Scoutinggroep rookvrij te maken. Zij bieden ze een stappenplan aan, posters en argumenten om jouw groep rookvrij te maken. Ook kun je met al jouw vragen bij hen terecht.

Ik zie geen reden meer om jouw Scoutinggroep niet rookvrij te maken, en hopelijk jullie ook niet meer! Hopelijk kunnen jullie met deze tips aan de slag en gaan we als Scouting ook voor een rookvrije generatie.

Liefs,

Pien