Hiep hiep hoera!

Máxima, onze koningin, is jarig! 48 jaar jong is ze vandaag geworden. En ik hoor je denken, wat heeft dit met Scouting te maken. Nou! Dat zal ik jullie eens haarfijn uitleggen. Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima is onze beschermvrouwe. Zij zet zich in voor jongeren in Nederland. Iets moois. Zij ziet net als wij allemaal de meerwaarde van Scouting. In haar ogen prikkelt het de creativiteit, brengt Scouting zelfvertrouwen en ontwikkel je jouw talenten bij Scouting. Mooie woorden die ik, en wij allemaal, kunnen bevestigen. Zij is dus onze beschermvrouwe, en dat doet ze al vanaf 14 september 2005. En ja, ik hoor je weer denken. 'Nou dat klinkt allemaal mooi maar wat doet z’n beschermvrouwe nou daadwerkelijk in de praktijk?'. Koningin Máxima bezoekt onder andere grote Scoutingevents, zo was ze in 2009 aanwezig bij de Scout-In, hielp ze meerdere malen bij NLdoet, bezocht ze verschillende Scoutinggroepen en mochten zelfs een aantal scouts op bezoek in het paleis. Oftewel, ze zet zich in op verschillende gebieden en laat zien dat ook zij trots op Scouting is. Ze zet Scouting op haar manier in het zonnetje. En nu mogen wij haar in het zonnetje zetten: Koningin Máxima, gefeliciteerd met uw 48e verjaardag. Dat u ons nog vele jaren in uw hart mag dragen! En wie weet mag ik dan ooit met u een vlogje maken...

Liefs vlogger Pien

Pien Wishaupt