fotolijn

GhostCorps op bezoek bij Scouting Eygelshoven

GhostCorps op bezoek bij Scouting Eygelshoven

Op 26 en 27 mei 2017 hebben de Welpen van Scouting Eygelshoven een overnachting gehad op speciaal verzoek van het GhostCorps: Ghostbusters Dutch Division. De Ghostbusters waren op zoek naar een groep die mee wilden werken aan een onderzoek over angsten. De leiding zag dit onderzoek ook wel zitten. Er waren immers nieuwe welpen die het wat eng vonden in het bos.

IMG 20170617 WA0003Aangezien zomerkamp er aankomt, leek het de leiding een leuke uitdaging om hier aan deel te nemen. Zo zijn de welpen met volle moed waarnemend het bos ingegaan en daarna was het heerlijk vertoeven om het kampvuur heen met marshmallows. De volgende ochtend was het vroeg dag en de zon was al zo warm dat we advies moesten vragen aan het GhostCorps of het wel verstandig was om de rest van de experimenten uit te voeren. Gelukkig kregen we vrijstelling en er zou met een PKE meter de eventuele angsten worden opgespoord. In de middag zijn de Ghostbusters de resultaten komen nakijken en met de PKE meter werden er werden geen angsten waargenomen bij de welpen. Daarna hebben de Ghostbusters een badge en een ID-Card uitgereikt en zijn de welpen als eerste officiële leden in het corps ontvangen.

Zo hebben de Ghostbusters verder uitleg gegeven over hun apparatuur, hun avonturen en hebben de tijd genomen iedere vraag te beantwoorden. Ook vertelden ze dat ze een tijdje geleden in Eygelshoven waren om daar de legendarische knerten te vangen in het bos. De welpen hebben een onvergetelijke overnachting gehad en zijn helemaal klaar voor zomerkamp. GhostCorps: Ghostbusters Dutch Division was zo onder de indruk en hebben nu Dutch Junior Ghostbusters Division opgericht. Lijkt jullie dit leuk voor een opkomst, dan kunnen jullie een mail sturen naar de Ghostbusters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lars Vermeij

Geschreven door : Lars Vermeij

Delen op: