fotolijn

Partnership Event Brussel

Partnership Event Brussel

 Van 24 tot en met 27 februari 2017 vond het Partnership Event plaats in Brussel. Dit Event, waarbij afgevaardigden van meer dan twintig verschillende landen bij elkaar komen, staat in het teken van het uitwisselen van nieuwe ideeën voor internationale samenwerking en het opdoen van nieuwe internationale contacten. Jasper Molenaar en Bert Hondshorst namen vanuit Scouting Nederland, Team Partnership Ghana, deel aan dit Event.  

Het event begon op vrijdag met twee sessies. Een sessie voor de ‘newbies’, oftewel mensen die voor het eerst op een Partnership Event aanwezig waren en een sessie voor ‘oldies’. Daarna was het tijd om ‘patrols’ te vormen. Kleine groepjes waarin men aan de slag ging met een specifiek onderwerp. Dit liep over een diner met opdrachten zoals het bouwen van de hoogste ballonnen toren.  

De zaterdag stond vol met sessies over het opzetten van een partnership, het gebruik van online tools voor communicatie en verschillende internationale Scoutingprojecten. Ook was het tijd om met je patrol verder aan de slag te gaan. Zaterdagavond was de internationale avond, een avond om kennis te maken met nieuwe culturen en manieren van Scouting. Op zondag hadden we ook sessies. Deze gingen over het werven van fondsen voor internationale projecten en risicoanalyses. ’s Avonds was er tijd voor plezier in de vorm van een Belgische avond. Met een speurtocht door Brussel leerden we veel over de prachtige stad en haar monumenten. Wist je bijvoorbeeld dat Manneken Pis meer dan 900 verschillende outfits heeft?      

Maandag begon met de patrol market. Hierbij kon elke patrol zijn onderzoek en aanbevelingen presenteren in een marktsetting. ’s Middags hadden we een excursie naar het Parlementarium, een tentoonstelling over het ontstaan en de werking van de Europese Unie.  

Jasper Molenaar en Bert Hondshorst zijn beiden lid van Team Partnership Ghana. Team Partnership Ghana organiseert reizen naar Ghana, biedt programma’s voor groepen aan (Ghana in je Groep) en faciliteert de Buddygroepen. Meer informatie over Team Partnership Ghana: partnership.scouting.nl en Facebook.com/scoutingpartnership.          

Lars Vermeij

Geschreven door : Lars Vermeij

Delen op: