Headerafbeelding

LOSA 2023

Wil je alles weten over Scouting Academy 2.0, niet alleen voor leiding, maar ook voor groeps- en praktijkbegeleiders? Wil je collega's uit andere regio's ontmoeten? Of volg je liever een interessante workshop? Kom dan zondag 8 oktober naar de Landelijke Ontmoetingsdag Scouting Academy (LOSA). Deze dag is bedoeld voor alle regionale en landelijke vrijwilligers die zich inzetten voor Scouting Academy. Hier meer informatie over het programma en de inschrijfprocedure.

10.00 Welkom, opening, ochtendprogramma

- Workshop leadership & mindset

- Bijpraten over SA2.0: laatste ontwikkelingen, de volgende stappen op regionaal en landelijk niveau, doorlopende leerlijn en vernieuwing insignepakket.


12.15 Netwerklunch & aansluitend middagprogramma

- Intervisie per functie

- Parallelsessies, keuze uit:

Vragen stellen op basis van NLP

Als praktijkcoach of praktijkbegeleider, maar ook als trainer, is vragen stellen belangrijk (LSD: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen). Dat is soms best lastig, want welke vragen stel je nu om echt te verdiepen? En hoe houdt je daarbij met de ander een goede verstandhouding? Je wilt de ander zelf iets laten ontdekken, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) kun je aan de hand van Wat je vraagt, Hoe je het vraagt en Waarom je iets vraagt je huidige vraagstelling kan upgraden. Hierdoor leer je nog beter vragen stellen. In deze workshop krijg je een beetje theorie en enkele voorbeelden en ga je vooral zelf aan de slag!

Feedbacksessie/input nieuwe SA2.0 kwalificatiekaart voor regiofuncties

De volgende stap in de ontwikkeling van Scouting Academy 2.0 is het ontwikkelen van nieuwe kwalificatiekaarten voor instructeurs, trainers, vakopleiders en praktijkcoaches. Tijdens deze workshop willen we jullie graag bijpraten over de huidige stand van zaken van de ontwikkeling van deze nieuwe kwalificatiekaart, uitleggen wat de achtergrond van de gemaakte keuzes is en naar jullie feedback luisteren. Ook zijn we op zoek naar een aantal regio’s die aan de slag willen met een pilot voor de nieuwe kwalificatiekaarten voor instructeurs, trainers, vakopleiders en praktijkcoaches, mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je je nu al of tijdens de workshop opgeven!

Spiral Dynamics

In deze workshop maken we aan de hand van Spiral Dynamics duidelijk vanuit welke overtuigingen en intrinsieke drijfveren jij communiceert en hoe je goed contact kunt maken met de cursisten in jouw eigen training.

Juniorleiding

Explorers die ook leiding zijn, het is een spanningsveld waar veel groepen mee te maken krijgen. Maar liefst 75% van alle afdelingen heeft een of meerdere jeugdleden die naast explorer ook leiding zijn. Dat het gebeurt is dus duidelijk maar hoe pak je als groep dat nou goed aan? Met die vraag heeft de projectgroep juniorleiding zich de afgelopen 2 jaar beziggehouden. We vertellen je graag over de resultaten van 2 jaar onderzoek en nodigen je uit om mee te denken over het vervolg.

Meer instructeurs in Kortere Tijd

Hoe krijgen we meer/voldoende instructeurs om binnen SA2.0 scoutingvaardigheden over te brengen? Deze vraag stellen we onszelf in deze sessie. Door deze vragend te onderzoeken hopen we een aantal aanknopingspunten te vinden voor de toekomst.

Sluiting en afsluitende borrel

Wie wat waar?

LOSA vindt plaats in het landelijke servicecentrum te Leusden. Je hoeft geen lunch mee te nemen.


Link introductie: https://sol.scouting.nl/as/eve...;


Link inschrijven: https://sol.scouting.nl/as/for...

Informatie

  • Van: zondag 08 oktober 2023 10:00
  • Tot: zondag 08 oktober 2023 16:00
Categorie: Landelijke training of bijeenkomst