Headerafbeelding

Intercamp 2023 Duitsland

Intercamp is een Internationaal kamp dat, vanaf 1967, ieder jaar gehouden wordt tijdens het Pinksterweekend, waar alle scouts van 11 t/m 16 jaar welkom zijn om nieuwe vriendschappen te sluiten tijdens leuke activiteiten. 

Intercamp begint voor de groepen al op vrijdag waar ze hun eigen kampement op kunnen zetten om op zaterdagochtend, na de opening te kunnen beginnen met een programma wat geheel georganiseerd wordt door de organisatie van het land waar het Intercamp zal plaatsvinden. Zo gaat iedere deelnemer een dag on-site leuke activiteiten ondernemen met groepjes die verdeeld worden onder alle aanwezige nationaliteiten, de tweede dag staat in het teken van een hike om zo de mooie omgeving te kunnen bewonderen en leuke opdrachten krijgen.

Er is een plaza waar de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende activiteiten, zoals pyro, knopen, T-shirts bedrukken en allerlei leerzame activiteiten. Ook zal er een foodfestival zijn, een moment waar iedere nationaliteit zijn huis-specialiteit maakt om de anderen te laten proeven. Bij de Nederlanders varieert dit van frikandellen, stamppot, haringen en pannenkoeken tot poffertjes en drop. 

's Avonds zal het programma in het teken staan van veel dans, muziek en plezier! Op maandag is het weekend weer afgelopen en gaat iedereen met mooie herinneringen, ervaring en nieuwe vrienden naar huis… Op naar Intercamp 2024 wat gehouden gaat worden in Polen. 

Dit evenement wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die de deelnemers een mooie tijd willen laten meemaken. Zij zetten zich in voor o.a. het programma, de plaza, safety en EHBO. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich opgeven om een IST'er te worden.

Kom jij ook naar ons Intercamp 2023 in Duitsland? Vanaf 1 december kun je je inschrijven via onze site www.intercamp.info, de kosten zijn €25,00 per deelnemer.

Informatie

  • Tijdstip: Hele dag
Categorie: Internationaal evenement