Lokaal beleid

Een goede band opbouwen met de gemeente, is belangrijk voor je Scoutinggroep. Als je weet wat er speelt en wie welke beslissingen neemt bij de gemeente, is het gemakkelijker om de juiste persoon te vinden als je vragen hebt of als zich een probleem voordoet. De gemeente zal ook sneller rekening willen houden met Scouting bij het maken van beleid, als ze weet wat je groep doet en wat de wensen zijn. Je kunt de gemeente bijvoorbeeld nodig hebben wanneer je clubhuis is afgebrand, voor het verstrekken van een vergunning of als je subsidie wilt aanvragen.

Scouting Nederland wil bij de gemeente het volgende bereiken als het gaat om lokaal beleid:

• Positief jeugdbeleid opgenomen in het gemeentelijk beleid.
  • Voorkomen van bureaucratie en regeldruk voor jeugdorganisaties.
  • Kansen voor ieder kind: neem Scouting op in minimaregelingen.
  • Stimuleren kwalitatief hoogwaardig vrijwilligerswerk.
  • Veilige accommodaties en voldoende speel- en buitenruimte.

Klik hier om de brochure Sterk met Scouting in de lokale samenleving te downloaden. Bekijk ook de andere brochures die interessant kunnen zijn wanneer je in gesprek gaat met je gemeente.

Delen op: