Boost je groep!

Scouts uit het hele land hebben de afgelopen jaren gewerkt aan groei. Honderden groepen zijn gegroeid. Onder andere met behulp van het programma Groepsontwikkeling. Niet alleen in ledenaantallen, maar ook in kwaliteit. Een geweldig resultaat en daar zijn we trots op! Ook de komende jaren kun je als groep blijven werken aan groei. In de eerste plaats omdat het leuk is, maar werken aan groei legt ook een stevige basis voor de toekomst van je groep. Zo kun je meiden en jongens blijven uitdagen om zich persoonlijk te ontwikkelen door het doen van gave activiteiten. Bekijk het filmpje, download de poster en brochure en laat je inspireren!

Het filmpje 'Boost je groep' kun je ook downloaden. Bij de start van het seizoen 2016-2017 ontvangen alle Scoutinggroepen meer informatie over de mogelijkheden om je groep een boost te geven.

Aan de slag met Boost je groep!

• Spel - Boost het Scoutingspel in je groep: de praktijkbegeleider helpt je te kijken naar spelkwaliteit met de doorlopende leerlijn en de ontwikkeling van het leidingteam.
  • Vrijwilligers - Boost de werving en het behoud van vrijwilligers in je groep: geef invulling aan het vrijwilligersbeleid in je groep en gebruik de groeicirkel om te werken aan werving en behoud.
  • Accommodaties & materiaal - Boost je voorzieningen: de accommodatie en materialen van je groep zorgen voor een veilige en uitdagende omgeving om in te spelen.
  • Bestuur & organisatie - Boost je bestuurlijke kracht: werk aan continuïteit in ledenaantallen met behulp van managementinformatie, Scouts in kaart en het traject Bestuursontwikkeling.
  • Financiën - Boost je financiën: met financiële acties en sponsoring zorg je voor voldoende inkomsten voor je groep.

Op deze website vind je heel veel handige producten, praktische informatie en hulpmiddelen om jouw groep een boost te geven. In je regio en bij Scouting Nederland staan scouts klaar om je te helpen. De contactgegevens vind je hier.

Delen op: