Uitgelicht: Op kamp!

Op kamp en op zoek naar een
mooie locatie? Een overzicht van de voor
verhuur beschikbare gebouwen en terreinen in binnen- en buitenland vind je op deze pagina's. De gebouwen en terreinen van Scoutinggroepen worden ook als locatie voor buitenschoolse opvang of het geven van trainingen gebruikt.

Accommodaties & materiaal

Bij Scouting kunnen kinderen ravotten in de mooiste natuurgebieden, leren ze zeilen op open water en kamperen jongeren op prachtige plekken in binnen- en buitenland: Scouting biedt een veilige speelomgeving waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen ondernemen.

Het bieden van een veilige speelomgeving heeft veel raakvlakken met wet- en regelgeving, maar het draait ook om het hebben van een goede accommodatie zoals een clubhuis of wachtschip en het onderhouden van (spel)materiaal. Om je hierbij te helpen, heeft Scouting Nederland brochures, richtlijnen en andere informatie die je kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het onderhoud van je Scoutinggebouw, het verhuren ervan of het goed omgaan met materialen.