fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

Ledenvoordeel

Iedere Scoutinggroep is aangesloten bij Scouting Nederland en als lid van een Scoutinggroep ben je ook automatisch lid van Scouting Nederland. En dit biedt voordelen. Je weet je als groep gesteund door een grote landelijke vereniging die gezamenlijke belangen behartigt. Zo ben je sterker dan als groep alleen. Als grote vereniging is het ook mogelijk om mooie deals te sluiten die voor ledenvoordeel zorgen. Je leest er alles over!

Wat krijg je als scout voor je lidmaatschap?

Op de pagina met Lidmaatschapsinformatie lees je wat je als scout terugkrijgt voor je lidmaatschap van Scouting Nederland. Naast heel veel leuke en praktische zaken zoals het Scouting Magazine en het feit dat je als lid verzekerd bent, ontvang je ieder jaar een digitale Scoutcard. Met je Scoutcard profiteer je van allerlei speciale voordelen. Meer informatie.

Wat krijg je als groep voor het lidmaatschap?

Scouting Nederland biedt aangesloten Scoutinggroepen de ondersteuning die zij nodig hebben om het Scoutingspel te kunnen bieden aan hun leden. Sommige zaken zijn heel herkenbaar en zichtbaar, denk aan deze website boordevol informatie, de spelgidsen en -kompassen, regiospelen, landelijke evenementen, de activiteitenbank, trainingen via Scouting Academy en het kunnen bijhouden van de ledenadministratie via Scouts Online. Maar wist je ook dat je bij Scouting Nederland terecht kunt voor juridische ondersteuning en voor hulp en advies van specialisten bij calamiteiten? Je kunt Scouting.nl zien als de 'online catalogus' van producten en diensten die Scouting Nederland voor je groep beschikbaar heeft. Mis je iets of heb je een vraag waarmee we je kunnen helpen? Laat het ons weten.

Alle informatie en voordelen over het lidmaatschap voor leden en groepen staan beschreven in de brochure Scouting Nederland, daaromScouting Nederland maakt daarnaast afspraken met leveranciers en bedrijven om tegen een scherpe prijs diensten aan Scoutinggroepen aan te bieden. Bekijk welk ledenvoordeel er voor jouw groep klaar ligt.

Voordeel met je Scoutcard

Iedere Scoutinggroep in Nederland is aangesloten bij Scouting Nederland. Als je lid wordt van een Scoutinggroep wordt je automatisch lid van Scouting Nederland en daarmee van beide wereldorganisaties WOSM en WAGGGS. De Scoutcard is je lidmaatschapsbewijs. Ieder jaar kun je je nieuwe Scoutcard downloaden en printen vanuit Scouts Online. Als lid van Scouting Nederland heb je vele voordelen in binnen- en buitenland.

  • Op vertoon van je Scoutcard krijg je korting bij het kopen van een geselecteerd aantal artikelen in de ScoutShop. Check voor de nieuwste aanbiedingen www.scoutshop.nl.
  • Je kunt kamperen op de ruim twintig Labelterreinen van Scouting Nederland. Kijk voor meer informatie op www.labelterreinen.nl.
  • Je krijgt met je Scoutcard regelmatig korting op verblijfskosten wanneer je kampeert op Scoutingterreinen in het buitenland.
  • Je kunt deelnemen aan (inter)nationale Scoutingevenementen.
  • Je kunt de Scoutcard gebruiken om je te identificeren als scout. Op de Scoutcard staat in het Engels aangegeven dat je lid bent van Scouting Nederland en ook van de wereldorganisaties WOSM en WAGGGS. Zorg dat jij je Scoutcard altijd bij je hebt als je op reis gaat, want je weet nooit wanneer je hem nodig hebt!

Naast je Scoutcard biedt het lidmaatschap van Scouting Nederland je nog meer voordelen. Lees erover op de pagina lidmaatschapsinformatie.

Scoutcard downloaden

Om je Scoutcard te downloaden, ga je naar Scouts Online en log je in. Vervolgens klik je links bovenin op 'Mijn Scouting' en vervolgens op 'Mijn basisgegevens'. Klik rechts onderin op 'Download Scoutcard' en dan opent zich een PDF met jouw Scoutcard. Ten slotte kun je jouw Scoutcard printen.

 

Voordeel voor je groep

Scouting Nederland maakt afspraken met leveranciers en bedrijven om tegen een scherpe prijs diensten aan Scoutinggroepen aan te bieden. Hieronder vind je een overzicht van mogelijkheden waarmee je het Scoutingspel voor je scouts betaalbaar houdt.

Verzekeringen voor een betaalbare prijs

De jarenlange samenwerking met Meeùs zorgt ervoor dat Scoutinggroepen voor aantrekkelijke tarieven allerlei verzekeringen af kunnen sluiten. Naast de aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering, die onderdeel zijn van de landelijke contributie en daarmee het lidmaatschap, kunnen groepen bij Meeùs terecht voor onder andere de reisverzekering, bestuurdersaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering, verzekeringen voor gebouwen, materiaal en boten. Daarnaast zijn er sinds 2013 particuliere verzekeringen die je af kunt sluiten met ledenvoordeel (ook voor ouder(s) of verzorger(s) van leden).

Lees meer

Soft- en hardware met korting of gratis gebruik

Scoutinggroepen kunnen gebruik maken van soft- en hardware voor interessante kortingen of in sommige gevallen zelfs helemaal gratis. Je kunt via TechSoup volwaardige licenties van de meest recente producten van leveranciers zoals Microsoft, Google, Adobe, Symantec en anderen gebruiken. Dit is mogelijk omdat IT-leveranciers deze producten aanbieden vanuit hun beleid maatschappelijk betrokken ondernemen. De toegang tot deze producten gaat via TechSoup Nederland.

Lees meer

Voordeling materiaal huren via Boels

Boels is al lange tijd samenwerkingspartner van Scouting Nederland. Ook met je groep, regio of labelterrein kun je gebruik maken van de overeenkomst die Scouting Nederland en Boels hebben. Wil je iets huren voor je kamp of evenement, maak dan gebruik van deze samenwerking, leg de vraag ook even bij Boels neer en ontvang een aantrekkelijke korting. Hoe werkt het? Mail jouw huurvraag aan Boels naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. de naam van je Scoutinggroep, -regio of labelterrein en plaats. Je wordt in contact gebracht met de voor jouw dichtstbijzijnde vestiging waarna het verder via die vestiging zal lopen. Let op: om gebruik te maken van de overeenkomst dien je je eerst te melden via dit e-mailadres. (De contacten, bestelling en betalingen zullen rechtstreeks tussen jou en Boels verlopen, dit gaat niet via Scouting Nederland.)

SponsorKliks: gratis sponsoren van je eigen club!

Gratis sponsoren klinkt een beetje tegenstrijdig. Toch is het mogelijk met SponsorKliks. SponsorKliks is een concept waarmee de leden en betrokkenen Scouting kunnen sponsoren met hun reguliere internetaankopen. Dus je vraagt de leden niet om méér via internet te kopen, maar alleen om bij de volgende internetaankoop dit via de website van de vereniging te doen. 

Aangezien de bezoeker via SponsorKliks bij een van de webwinkels komt, ontvangt SponsorKliks van deze webwinkel een commissie. Dit bedrag is vaak een percentage van het bestelbedrag. Door het partnership van Scouting Nederland en SponsorKliks, keert SponsorKliks 75% van de commissie weer uit aan de Scoutinggroep. Op deze manier betaalt de koper exact hetzelfde als wanneer hij rechtstreeks naar de webwinkel was gegaan, terwijl hij toch een bijdrage levert aan de clubkas van zijn favoriete vereniging. Er zijn al verenigingen en ook Scoutinggroepen die al meer dan € 100,- per maand aan extra inkomsten hebben! Ieder lid van een groep koopt tenslotte wel eens iets bij één van de deelnemende webwinkels.

Lees meer

Een eigen app voor je groep

Met de ScoutingApp (Android en iOS) kun je via een online platform gratis een eigen app voor je groep maken. Kies uit verschillende onderdelen en allerlei leuke functionaliteit. Zo heeft iedere ouder en ieder lid de informatie van jouw Scoutinggroep altijd op zak. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Lees meer

Kosteloos promotiemateriaal

Via de ScoutShop kun je zonder kosten promotiemateriaal, zoals folders en flyers, voor je groep bestellen. Wil je meer eigenheid aan je wervingsmaterialen geven? Via Scoutingdrukwerk.nl kun je tegen aantrekkelijke tarieven online promotiematerialen aanpassen en direct laten drukken.

Lees meer

Gratis je website hosten

Voor groepen is het mogelijk om gebruik te maken de mogelijkheid om via ScoutNet hun website gratis te laten hosten. Je kunt dan ook gebruik maken van standaard templates om je website te bouwen.

Lees meer

Geen kosten voor het afspelen van muziek

In Nederland mag je niet zomaar muziek ten gehore brengen via je radio of computer. Hiervoor moeten rechten betaald worden aan SENA en BUMA. Scouting Nederland heeft hierover landelijk afspraken gemaakt, waardoor groepen niet zelf (extra) hoeven te betalen bij muziekgebruik in hun clubhuis.

Lees meer

Met korting naar Duinrell

Kom met je Scoutinggroep naar Attractiepark Duinrell en profiteer van het Scouting Nederland lidmaatschapsvoordeel. Inclusief gave badge!

Lees meer

Partners van Scouting