fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

Omzetbelasting

Scoutinggroepen zijn over het algemeen vrijgesteld van het betalen van BTW. Toch leven er over dit onderwerp vragen bij groepen en zijn er situaties denkbaar waarbij een Scoutinggroep te maken krijgt met de Wet op de Omzetbelasting en BTW-plichtig is. Meer informatie vind je in het infoblad Omzetbelasting .

Financiële regelgeving

Voor Scoutinggroepen is veel informatie beschikbaar over allerlei regelgeving. Ook op financieel vlak is er een aantal nuttige documenten beschikbaar over regelgeving en financiële regelingen voor Scoutinggroepen.

Bekijk alle infobladen over  financiële regelgeving  en download de informatie waar je naar op zoek bent. Meer weten over specifieke onderwerpen? Kies dan de onderwerpen in het menu rechts. 

Overige regelgeving

Regels, je komt ze overal tegen: landelijke regels, regelgeving uit Europa of regels van je gemeente. Binnen je eigen Scoutinggroep zijn er waarschijnlijk ook bepaalde regels waaraan de leden zich moeten houden. Het is voor je groep belangrijk om te weten met welke regels je rekening moet houden bij activiteiten of andere zaken. De belangrijkste regels en informatie die voor scouts van toepassing zijn, vind je hier.

Giften bij inkomstenbelasting

Als vrijwilliger maak je soms kosten voor de activiteiten die je voor je groep, regio of team moet uitvoeren. Het organisatieonderdeel waarvoor je je activiteiten uitvoert, heeft, als het goed is, vastgesteld hoe men met declaraties wil omgaan. Soms worden kosten niet vergoed, in andere gevallen alleen de werkelijke kosten. Ook over het vergoeden van reiskosten kunnen grote verschillen optreden. Meer informatie over onkostenvergoeding vind je in het infoblad Onkostenvergoedingen .

Je kunt bij het ontvangen van onkostenvergoedingen en declaraties te maken krijgen met de Belastingdienst. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een vergoeding gezien wordt als loon. In sommige gevallen kun je er voor kiezen om je declaraties niet te laten uitbetalen, maar als gift af te trekken van je inkomen bij de belastingaangifte. Daarvoor bestaan verschillende regels. De belangrijkste regels en beperkingen vind je in het infoblad Gemaakte kosten als gift aftrekken .

Partners van Scouting