fotolijn
Troovie

Troovie

Maak de allertofste speurtocht met Troovie!

Door de omgeving van je Scoutinggebouw of zomerkamplocatie, te gebruiken tijdens een opkomst of tijdens kamp. Met deze gratis app…

Lees verder
ScoutVlog

ScoutVlog

Elke zondag om 12:00 uur!

Iedere zondag zorgen onze vloggers Evi, Hielke en Roar dat er weer een leuke vlog voor je klaarstaat! Een verslag…

Lees verder

Scouting Nederland

Voor de landelijke raad

Voordat je bij de landelijke raad aanwezig bent zijn er nog vele dingen die (moeten) gebeuren. Misschien twijfel je nog of de landelijke raad iets voor jou is, misschien ben je net verkozen en heb je nog geen idee wat er op je af komt. Wat wordt er verwacht van jou als (vervangend) landelijke raadslid? Hier hebben we de antwoorden op al deze vragen voor je verzameld en nemen we je mee in de aanloop naar de landelijke raad.

Is de landelijke raad iets voor mij?

Houd je van een groot netwerk en praat je graag mee over beleidszaken? Dan is raadslid of plaatsvervangend raadslid echt iets voor jou! Het levert je contacten op door heel Nederland en je zult ontdekken dat er ook veel te leren valt over hoe andere regio’s problemen tot uitdagingen maken.

Je hoeft geen vergadertijger te zijn om deel uit te maken van de landelijke raad. De wil om te communiceren, kennis uit te wisselen en kennis op te zuigen zijn veel belangrijker.

Maak eens vrijblijvend een dag mee en overtuig je zelf. Durf jij?   

Jacquelien Willemse, team PST(Programma Scouting Talent): “De landelijke raad is de plek voor achtergronden. Hier worden dingen voor later bepaald. Voor mij is het interessant om te zien hoe het daarna gaat. Ik neem PST’ers mee om hen de lol van de kunst van het besturen te laten ervaren.

Verder lezen:

Help! Ik ben verkozen als landelijk raadslid

Help! Ik ben verkozen als plaatsvervangend landelijk raadslid

Inbreng agenda

Agenda komt beschikbaar

Voorbereiding op de landelijke raad

Aanvullende vragen stellen

Aanvullende antwoorden beschikbaar

 

Meerjarenbeleid

Het medialandschap is de laatste jaren erg veranderd. Kinderen en jongeren van nu zijn ‘digital natives’; een wereld zonder internet, mobiele telefonie en GPS is niet meer voor te stellen. Tegelijkertijd is het individuele perspectief steeds meer centraal komen te staan. Ook op maatschappelijk vlak is Nederland volop in beweging. De burger is mondiger en kritischer dan ooit te voren. Een razend interessante tijd dus, ook voor Scouting!

Hoe ziet Scouting er in 2025 uit? Hoe zorgen alle scouts er met elkaar voor dat over een aantal jaren nog steeds heel veel meiden en jongens elke week enorm veel plezier beleven met geweldige activiteiten? De beste plannen maak je samen en daarom hebben alle leden van Scouting de mogelijkheid gehad mee te denken over de toekomst van Scouting in het project #Scouting2025. Download hier de beschrijving van dit participatieve proces.

Het resultaat van dit participatieve proces is de toekomstvisie met de daarbij behorende toekomstthema's en projecten. De plannen voor de periode 2017 tot 2019 vastgelegd in het document Van toekomstvisie naar praktijk. Jaarlijks wordt dit vertaald in een activiteitenplan. In juni 2019 is het nieuwe meerjarenbeleid 2020 - 2022 vastgesteld door de landelijke raad.

Bestuurlijke zaken

Een vereniging als Scouting Nederland wordt bestuurd door een aantal organen, waarbij het hoogste orgaan wordt gevormd door de landelijke raad. Voor het waterwerk is de landelijke admiraliteit ook een belangrijk orgaan. Meer informatie over deze organen en belangrijke informatie over hoe de Vereniging Scouting Nederland wordt bestuurd en welke besluiten er worden genomen, vind je op de pagina's over 'Bestuurlijke zaken'.

Organisatiestructuur en wie-is-wie?

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland. Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Onder Over Scouting vind je een handig organogram waarin je meer kunt lezen over de verschillende organisatie-onderdelen. Je kunt daar ook de samenstelling van het landelijk bestuur en de teams op het landelijk servicecentrum bekijken.

Kleine vlootraad

Twee keer per jaar organiseert de landelijke admiraliteit de kleine vlootraad (KVR). Op de KVR komen vertegenwoordigers van de regionale admiraliteiten en de landelijke admiraliteit bij elkaar om actuele ontwikkelen binnen het waterwerk van Scouting Nederland te bespreken.

Kleine vlootraad in 2018

  • Voorjaar: 17 maart 2018
  • Najaar: 6 oktober 2018

Partners van Scouting