fotolijn
Troovie

Troovie

Maak de allertofste speurtocht met Troovie!

Door de omgeving van je Scoutinggebouw of zomerkamplocatie, te gebruiken tijdens een opkomst of tijdens kamp. Met deze gratis app…

Lees verder
ScoutVlog

ScoutVlog

Elke zondag om 12:00 uur!

Iedere zondag zorgen onze vloggers Evi, Hielke en Roar dat er weer een leuke vlog voor je klaarstaat! Een verslag…

Lees verder

Scouting Nederland

Korting op soft- en hardware

Scoutinggroepen kunnen gebruik maken van soft- en hardware voor interessante kortingen of in sommige gevallen zelfs helemaal gratis. Dit is mogelijk omdat IT-leveranciers deze producten aanbieden vanuit hun beleid maatschappelijk betrokken ondernemen. De toegang tot deze producten gaat via TechSoup Nederland.

Je kunt via TechSoup volwaardige licenties van de meest recente producten van leveranciers zoals Microsoft, Google, Adobe, Symantec en anderen gebruiken. Je kunt je Scoutinggroep registreren via www.techsoup.nl om ook in aanmerking te komen voor non-profit aanbiedingen. Hiervoor heb je een KvK-nummer nodig en je moet kunnen aantonen dat je organisatie een SBBI is. Na registratie ontvang je binnen vier werkdagen een bevestiging. Hierin staat vermeld voor welke producten je groep in aanmerking komt.

TechSoup probeert de drempel zo laag mogelijk te houden. Sommige producten zijn helemaal gratis, zoals het basisabonnement Office 365 of Google Apps for Work, waarbij je heel flexibel mailboxen, en online samenwerkingstools ter beschikking kunt stellen aan je vrijwilligers. Sommige leveranciers beperken het donatieaanbod tot een aantal licenties per jaar, maar Office 365 en Google licenties zijn onbeperkt.

TechSoup is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en wereldwijd actief. De organisatie geeft goede doelen en vrijwilligersorganisaties toegang tot de maatschappelijke programma’s van meerdere internationale en lokale IT-leveranciers maar is volledig onafhankelijk van deze partners en heeft geen winstoogmerk.

Landelijke projecten en teams kunnen geen gebruik maken van deze diensten. 

E-mailadres of webruimte aanvragen

Veel diensten en mogelijkheden staan al voor je klaar en kun je eenvoudig zelf regelen of aanvragen.

E-mailadres aanvragen

Webruimte aanvragen

Websitetemplates

Scouting Nederland heeft verschillende standaard templates voor het Content Management Systeem Joomla! en Wordpress beschikbaar gesteld. De templates zijn geschikt voor Joomla!-versies 2.5.x en 3.x en voor Wordpress-versie 4.7 en hoger. Deze templates zijn ontwikkeld binnen de huisstijl van Scouting Nederland en op veel vlakken te personaliseren en aan te passen aan de identiteit van je groep of regio. Om gebruik te kunnen en mogen maken van het template, geldt een aantal spelregels.

Spelregels regio's, terreinen en (landelijke) projecten

Regio's, landelijke projecten, terreinen en activiteiten dienen voor gebruik van het template contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Omdat er voor regio's, projecten en activiteiten meerdere opties mogelijk zijn en er meer ondersteuning mogelijk is, is het belangrijk om met elkaar de mogelijkheden te bekijken. Nadat je contact hebt opgenomen, krijg je een contactpersoon toegewezen die zorgdraagt voor een snelle en gedegen lancering van je vernieuwde website.

De stappen zijn vervolgens globaal als volgt (je contactpersoon informeert je verder):

 • Maak in overleg met je contactpersoon een keuze voor een van de templates.
 • Zorg dat je geregistreerd staat als webmaster van je regio, terrein of project in Scouts Online.
 • Indien nodig wordt het template geïnstalleerd op de huidige Joomla!-omgeving van je groep of er wordt een (gratis) website-omgeving voor je groep ingericht.
 • Bepaal in overleg met je contactpersoon op welke datum je wilt overstappen op de nieuwe website.

Spelregels groepen

Via deze website kunnen verschillende standaard templates bekeken en gedownload worden. In het ZIP-bestand dat gedownload wordt, zit een handleiding waarin de uitgebreide uitleg over de werking van het template beschreven staat. Lees deze instructie goed!

Voor vragen, advies, support en ondersteuning bij de installatie en het gebruik van het template kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bugfixes worden bijgehouden in de te downloaden templates. Voor specifieke verzoeken, template-aanpassingen of het melden van bugs, kun je terecht bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanbevolen extensies voor Joomla!

Regio's en landelijke projecten die gebruik maken van de ondersteuning van Scouting Nederland krijgen een standaard Joomla!-installatie waarbij de meestgebruikte extensies al zijn geïnstalleerd. Regelmatig krijgen we de vraag van groepen, welke extensies wij adviseren te gebruiken. Van onderstaande extensies is waar mogelijk ook al 'styling' meegenomen in de te downloaden Scoutingtemplates. Je vindt de laatste versie van de extensies via de zoekfunctie in de Joomla!-extension directory.

Documentbeheer / downloads

 • DocMan
 • Phocadownload

Fotogallery / Fotoslider

 • Phocagallery
 • Joomla Works Frontpage slide show

Evenementen

 • Jevents

Modulebeheer / modules in tekst

 • Regular labs advanced modulemanager
 • Regular labs modules anywhere
 • Formulieren RSForm!

Content & social media

 • Regular labs tabs
 • Regular labs sliders
 • JWplayer (afspelen diverse videoformaten)
 • Jusertube (afspelen YouTube)
 • JFBalbum (facebook fotoalbum)
 • SP Facebook (integratie Facebook op diverse manieren)
 • Twitter widget (standaard, via je Twitter-account aan te maken)

Handig

 • JCE editor en plugins
 • Diverse tools van Regular labs 

Internet

Je ledenadministratie bijhouden in Scouts Online, online inschrijven voor trainingen en activiteiten of eenvoudig een mooie website voor je groep realiseren: dit is slechts een kleine greep uit de internetfaciliteiten die Scouting Nederland alle leden biedt. Het doel van alle mogelijkheden is het vereenvoudigen van je werkzaamheden als vrijwilliger bij Scouting, in je groep, in de regio of op landelijk niveau.

Scouts Online

Scouts Online helpt je met de ledenadministratie en de financiën in je groep of regio, maar je kunt je er ook eenvoudig en snel inschrijven voor evenementen en trainingen.

Website- en e-mailfaciliteiten

Internet neemt een steeds grotere rol in binnen Scouting. Scouting Nederland biedt groepen, regio's en alle leden gratis mogelijkheden voor het maken en onderhouden van een eigen website en het gebruik maken van een Scoutingmailadres.

Team internet

Alle internetfaciliteiten die Scouting Nederland biedt, worden ontwikkeld door Team internet. Team internet bestaat uit een grote groep vrijwilligers, ondersteund door beroepskrachten. Binnen Team internet wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende werkgroepen, iedere werkgroep is gespecialiseerd op een eigen vlak: beheer (systeem- en serverbeheer), ontwikkeling (programmeurs), CMS (Joomla!-websites, webmasters), helpdesk en test. Alle leden en onderdelen van Scouting Nederland kunnen gebruik maken van de ondersteuning en faciliteiten van Team internet.

Wil je lid worden van Team Internet? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met vragen over Scouts Online kun je terecht bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Partners van Scouting