fotolijn
Troovie

Troovie

Maak de allertofste speurtocht met Troovie!

Door de omgeving van je Scoutinggebouw of zomerkamplocatie, te gebruiken tijdens een opkomst of tijdens kamp. Met deze gratis app…

Lees verder
ScoutVlog

ScoutVlog

Elke zondag om 12:00 uur!

Iedere zondag zorgen onze vloggers Evi, Hielke en Roar dat er weer een leuke vlog voor je klaarstaat! Een verslag…

Lees verder

Scouting Nederland

Werving & behoud

Om als Scoutinggroep te kunnen groeien en nog meer kinderen en jongeren Scouting te laten beleven, zul je leden moeten werven. Denk hierbij aan kinderen en jongeren (jeugdleden), maar ook aan vrijwilligers die leidinggeven of af en toe een bijdrage leveren als dit nodig is. Werving is belangrijk, maar behoud van je leden natuurlijk ook!

Laat je uitdagen!

Ledenwerving is een 'hot issue'. Daarom is voor alle Scoutinggroepen een reeks wervingsproducten ontwikkeld: Laat je uitdagen! Met deze producten kun je direct aan de slag en helpen niet alleen bij de werving van jeugd- en kaderleden, maar dragen ook bij aan de bekendheid van Scouting.

Werven van vrijwilligers

Als jeugd- en jongerenorganisatie biedt Scouting Nederland op veel terreinen en interessegebieden uitdagende functies die het mogelijk maken dat duizenden jeugdleden wekelijks uitdagende activiteiten doen waar ze stiekem ook nog wat van leren. Vrijwilliger zijn of worden bij Scouting is dan ook samenwerken met medeleiding of bestuursleden en vooral er zelf ook voldoende uithalen. Maar hoe vind je gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers? Door goed te werven natuurlijk!

Tips en hulpmiddelen

Met alleen de wervingsmiddelen die je hieronder vindt is de kans klein dat je voldoende vrijwilligers kunt werven. Bij werving komt meer kijken. Als je aan de slag gaat met werving, kunnen wervingsprofielen je op weg helpen om de juiste mensen te vinden. Ook de tips voor het vinden van vrijwilligers kunnen erg handig zijn. Als je iemand gevonden hebt, is het goed om na te denken over de kennismaking en het verdere inwerkproces bij je groep. Via de menu-items aan de rechterzijde van de pagina lees je hier meer over.

Wervingsmiddelen

Om een succesvolle Scoutinggroep te hebben, zijn er vrijwilligers nodig die iedere week leidinggeven of die incidenteel helpen met klussen. Maar die vrijwilligers moeten natuurlijk wel geworven worden. Daarom zijn er wervingsmiddelen speciaal voor de werving van vrijwilligers ontwikkeld.

Werven van jeugdleden

Als je als groep wilt groeien en nog meer kinderen en jongeren Scouting wilt laten beleven, dan ga je aan de slag met de werving van jeugdleden. Onder de vlag van Laat je uitdagen! zijn er vele wervingsmiddelen gemaakt die je kunnen helpen bij de werving van jeugdleden. Veel van deze middelen kun je ook gemakkelijk zelf aanpassen en printen of laten drukken.

Wervingsmiddelen

Informatie voor ouders

Scouts met een beperking

Laat je uitdagen!

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De ervaring leert dat zowel jeugd- als kaderleden na het meedraaien vaak ook lid worden, dus is het belangrijk zoveel mogelijk kinderen en jongeren te stimuleren om Scouting te komen ontdekken. Met een kreet, die de enorme veelzijdigheid van Scouting omvat, prikkelen we ze dat te komen doen: Laat je uitdagen!

Wervingsproducten

Ledenwerving is een 'hot issue'. Daarom is voor alle Scoutinggroepen vanuit het programma Groepsontwikkeling een reeks wervingsproducten ontwikkeld, waar je als groep op jouw manier mee aan de slag kunt. Deze producten helpen niet alleen bij de werving van jeugd- en kaderleden, maar dragen ook bij aan de bekendheid van Scouting. Laat je uitdagen! prikkelt om uitgedaagd te worden en kan daardoor op allerlei manieren worden ingezet. Er zijn veel producten beschikbaar voor zowel voor het werven van jeugdleden als het werven van kaderleden, zodat je zelf invulling kunt geven aan werving.

Wil je meer uitleg over de Laat je uitdagen!-campagne? Download dan de kick-off presentatie of download de handleiding .

Tips & tools

Naast een hele reeks handige wervingsproducten zijn er ook verschillende tips & tools beschikbaar. Zo lees je alles over het schrijven van een goed persbericht, hoe je je groep zichtbaar kunt maken (en waarom dat belangrijk is), waarom je jeugdleden het allerbeste zijn in het werven van nieuwe jeugdleden en hoe je hen daarbij kunt helpen.

Printing on demand: Scoutingdrukwerk.nl

De meeste wervingsproducten kun je helemaal naar wens aanpassen en in het door jou gewenste aantal professioneel laten drukken tegen aantrekkelijke prijzen. Iedere groep heeft via het secretariaat een inlogcode ontvangen voor Scoutingdrukwerk.nl.

Commercials

In 2012 en 2013 zijn er tijdens de schoolvakanties twee commercials van Laat je uitdagen uitgezonden op Nederland 3. Je kunt de filmpjes delen op je eigen groepswebsite via YouTube. Je kunt ook het promofilmpje voor het werven van jeugdleden en vrijwilligers bekijken.

 

Vragen en suggesties

Het programma Groepsontwikkeling verwacht dat enorm veel groepen geholpen zijn met de nieuwe producten en hulpmiddelen voor jeugd- en kaderwerving. Op basis van vraag uit de groepen is nu de eerste reeks producten beschikbaar gesteld. Mis je producten, heb je suggesties voor aanvullingen of verbeteringen of heb je juist mooie voorbeelden waar andere groepen baat bij hebben? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kun je ook terecht met vragen over de wervingsproducten.

Subcategorieën

Partners van Scouting