fotolijn
Troovie

Troovie

Maak de allertofste speurtocht met Troovie!

Door de omgeving van je Scoutinggebouw of zomerkamplocatie, te gebruiken tijdens een opkomst of tijdens kamp. Met deze gratis app…

Lees verder
ScoutVlog

ScoutVlog

Elke zondag om 12:00 uur!

Iedere zondag zorgen onze vloggers Evi, Hielke en Roar dat er weer een leuke vlog voor je klaarstaat! Een verslag…

Lees verder

Scouting Nederland

Groepen & regio's

Scouting Nederland biedt op allerlei manieren ondersteuning aan Scoutinggroepen en -regio's. Van het Kennisnetwerk met juridisch specialisten, accommodatieconsulenten en waterwerkspecialisten tot ondersteuning op het gebied van communicatie, internet of financiële zaken. Je vindt op de website praktische informatie en handige tools waarmee je direct aan de slag kunt.

Regiosupport

Regiomedewerkers uit de 45 regio's van Scouting Nederland worden ondersteund door Team regiosupport in samenwerking met de steunpunten. De ondersteuning door Team regiosupport is gericht op verschillende regiofuncties. Goede ideeën, tips of documenten waar andere regio's hun voordeel mee kunnen doen, zijn natuurlijk welkom en kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Besturen van een regio

Het regiobestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de regio. Scouting Nederland heeft dan ook veel informatie die bestuurders van de regio kan helpen hun taak zo goed mogelijk uit te voeren.

Beleids- en werkplannen

Het is belangrijk om goed over de toekomst na te denken. Het opstellen van beleids- en werkplannen kan je hierbij helpen.

Er is een aantal regio’s dat al met een beleids- en werkplan werkt. Let wel: dit zijn voorbeelden en dus kun je ze niet rechtstreeks kopiëren naar je eigen regio. Ga met je eigen bestuur na wat voor jouw groep de belangrijkste activiteiten en doelstellingen zijn. Iedere regio is immers weer anders.  Klik hier om de verschillende voorbeelden te downloaden .

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid is ook in regio's een belangrijk thema. Hoe vind, bind en boei je vrijwilligers op regioniveau? Onder de succesfacator Vrijwilligers op de website vind je hierover meer informatie. Via Scouts Online is het per regio mogelijk vacatures te publiceren. De speciale handleidingen  die daarvoor beschikbaar zijn helpen je daarbij.

Trainen in de regio: Scouting Academy

De regio is een belangrijke schakel op het gebied van de ontwikkeling van leiding. Met behulp van Scouting Academy wordt leiding op een goede manier getraind.

Organiseren in de regio

Elke regio geeft op haar manier vorm aan het organiseren van activiteiten. Activiteiten die jaarlijks in veel regio's georganiseerd worden, zijn de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Speciaal voor deze activiteiten is er ieder jaar een spelbrochure die veel handige tools biedt voor het organiseren van deze regioactiviteiten voor bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts.

Oprichten van een nieuwe groep of speltak

In sommige plaatsen is er nog geen Scoutinggroep, terwijl er misschien heel veel kinderen en jongeren zijn die op Scouting zouden willen. Wil jij een nieuwe Scoutinggroep in jouw buurt oprichten? Lees dan de brochure Het oprichten van een nieuwe groep  om te weten te komen hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Oprichten van een nieuwe speltak

Het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een speltak kan een uitkomst zijn voor te grote speltakken of groepen die te maken hebben met wachtlijsten. Maar het oprichten van een nieuwe speltak of het splitsen van een bestaande speltak is een beslissing die je niet van de één op de andere dag neemt. Er komt het nodige bij kijken. Om daarbij te ondersteunen, heeft Scouting Nederland verschillende infobladen over dit onderwerp geschreven:

 

 

Partners van Scouting