fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

Internationale vacatures

Scouting vind je overal! Wereldwijd zijn er meer dan 40 miljoen scouts. Bij Scouting in Nederland spelen meiden en jongens samen en daarom is de vereniging zowel lid van de wereldbond voor meiden en jongens – World Organisation of the Scout Movement (WOSM) – als van de aparte wereldbond voor meiden – World Association for Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS). Bij deze internationale Scoutingorganisaties en -activiteiten is het mogelijk een vrijwilligersfunctie te vervullen.

Deze internationale vacatures vind je op deze pagina. Solliciteren op deze functies gaat via de gegevens die je vindt in de vacatures.

Vrijwilliger worden

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting op zoek naar jou! Je kunt aan de slag bij een groep bij jou in de buurt, als plusscout of als landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland.

Vrijwilligers zijn actief op landelijk, regio- en groepsniveau.

Op groepsniveau

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij één van de ruim 1.000 Scoutinggroepen? Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Zoek een groep bij jou in de buurt, ga een keer kijken of neem contact op met de groep voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Scoutinggroep zelf.

Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen binnen een Scoutinggroep

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? Ga dan op zoek naar een Scoutinggroep bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd. Kijk bij de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Vrijwilliger binnen een Scoutinggroep

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren bij een groep bij jou in de buurt? Vind de gegevens via deze pagina en neem contact op voor de mogelijkheden.

Op regio- of landelijk niveau

Vrijwilliger binnen een Scoutingregio

In Nederland zijn er 46 Scoutingregio's. De regio's ondersteunen de Scoutinggroepen in hun werkgebied met onder andere activiteiten en trainingen. Je kunt vrijwilliger worden op regioniveau, bijvoorbeeld als bestuurder of als trainer bij Scouting Academy. Heb je interesse? Zoek dan een regio bij jou in de buurt en neem contact op voor meer informatie.

Vrijwilliger bij Scouting Nederland

Ook op landelijk of zelfs internationaal gebied kun je een bijdrage leveren als Scoutingvrijwilliger. Projecten, evenementen en andere gave uitdagingen op jouw vakgebied of misschien wel helemaal buiten jouw vakgebied: je vindt ze bij Scouting! De leukste vacatures vind je in het online vacatureoverzicht. Door te reageren op een vacature meld je je aan als landelijk vrijwilliger. Weet je nog niet precies wat je wilt doen, maar wel als vrijwilliger aan de slag bij Scouting Nederland? Dat kan natuurlijk ook. Reageer als open sollicitatie en het landelijk HRM-team neemt contact met je op voor een toffe vrijwilligersjob.

Wel verbonden blijven aan Scouting maar liever geen actieve rol als vrijwilliger vervullen? Word dan donateur!

Donateur van Scouting

Heb je een warme band met Scouting en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van meiden en jongens in Nederland, zonder een actieve rol als vrijwilliger te vervullen? Word dan donateur! Als donateur van het Scouting Nederland Fonds geef je Scoutinggroepen een steuntje in de rug en draag je bij aan het realiseren van mooie projecten en de ontwikkeling van het Scoutingspel. Met het ontvangen van de Scouting Nederland nieuwsbrief, uitnodigingen voor bezoekersdagen van Scoutingactiviteiten en speciale aanbiedingen van de ScoutShop blijf je als donateur betrokken bij Scouting. Meld je direct aan!

Plusscout worden

Als plusscout ben je vrijwilliger en lever je een actieve bijdrage aan de vereniging, bijvoorbeeld door je kennis over te dragen tijdens evenementen of trainingen, mee te werken in één van de vele projecten of door in je groep te helpen bij activiteiten en andere vrijwilligersklussen.

 Op groepsniveau

Plusscouts binnen een lokale Scoutinggroep zijn leden die het na hun achttiende nog leuk vinden om bij Scouting te blijven en zich af en toe inzetten voor hun groep. Vaak draait het bij de plusscouts om een bepaalde interesse waar de groep zich op richt of blijven ze lid uit betrokkenheid bij de Scoutinggroep. Vind je het leuk om plusscout te worden bij een Scoutinggroep? Zoek dan een groep bij jou in de buurt, ga een keer kijken of neem contact op voor meer informatie. Lid worden regel je via de Scoutinggroep zelf.

 Op regio- of landelijk niveau

Als plusscout ben je vrijwilliger en lever je een actieve bijdrage aan de vereniging, bijvoorbeeld door je kennis over te dragen tijdens evenementen of trainingen, mee te werken in één van de vele projecten of door in je groep te helpen bij activiteiten en andere vrijwilligersklussen. Plusscouts zijn georganiseerd in een groep (een 'plusscoutkring'), ook wel interessestammen genoemd. Zo zijn er kringen die zich specifiek richten op theater, terreinrijden (4x4), Most Primitive Scouting Experience, EHBO en radio. Als lid van deze kringen heb je een gezellige tijd met elkaar én beteken je op actieve wijze wat voor de ontwikkeling van jeugdleden binnen Scouting. Klik hier voor een overzicht met alle regionale en landelijke plusscoutskringen. Lid worden kan via de plusscoutskring zelf.

Je kunt natuurlijk ook als vrijwilliger aan de slag bij Scouting, bijvoorbeeld als leiding of bestuurslid in een Scoutinggroep of bij een van de regionale teams of landelijke projecten.

Wel verbonden blijven aan Scouting maar liever geen actieve rol als vrijwilliger vervullen? Word dan donateur!

Partners van Scouting