fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

Waterscouting

Zeilen, kanoën, uitdagende wateractiviteiten en spelen op en rondom het water: dát is waterscouting! In Nederland zijn er ruim 275 waterscoutinggroepen. De meeste waterscoutinggroepen zijn te vinden aan de kust, bij meren en bij rivieren. Waterscouts zijn vooral in de zomer veel op het water te vinden in vletten. Het wachtschip is voor veel groepen de thuisbasis. In de winter ligt de focus op het onderhouden van de boten en het doen van andere Scoutingactiviteiten.

Op Scouting.nl vind je veel informatie voor waterscouting:

  • Scoutingspel (o.a. spelvisie, activiteitengebieden, doorlopende leerlijn, insgines, thema's)
  • Scouting Academy (o.a. Zeilschool Scouting Nederland, maar ook CWO en andere nautische opleidingen)
  • Ondersteuning (o.a. alles over beheer en onderhoud van clubgebouw, (wacht)schepen, vletten, spelmateriaal en speelruimte, maar ook de kleine vlootraad, landelijke raad, regelgeving, veiligheid, financiën en verzekeringen).

Handige links!

Laat je uitdagen!

Heb jij zin om te zeilen, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou! Vul je woonplaats in, zoek een Scoutinggroep bij jou in de buurt en kom een paar keer vrijblijvend meedoen.

Voor jouw leeftijd

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

speltakteken bevers

5-7 jaar: bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles! Meer informatie.

speltakteken welpen7-11 jaar: welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Meer informatie.

speltakteken scouts

11-15 jaar: scouts

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting 'scouts' genoemd. De scouts gaan zeilen, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie.

speltakteken explorers15-18 jaar: explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting 'explorers' genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren. Meer informatie.

speltakteken roverscouts18-21 jaar: roverscouts

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting 'roverscouts' genoemd. Roverscouts organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun roverscoutsperiode aan de slag gaan. Meer informatie.

Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

Ben jij enthousiast en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting op zoek naar jou! Je kunt aan de slag bij een groep bij jou in de buurt, als plusscout of als landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland. Al vanaf een paar uur per week ben je een topvrijwilliger! Meer informatie.

 

Subcategorieën

Partners van Scouting