fotolijn
Troovie

Troovie

Maak de allertofste speurtocht met Troovie!

Door de omgeving van je Scoutinggebouw of zomerkamplocatie, te gebruiken tijdens een opkomst of tijdens kamp. Met deze gratis app…

Lees verder
ScoutVlog

ScoutVlog

Elke vrijdag om 12:00 uur!

Iedere week zorgen onze vloggers Evi, Pien, Hielke, Roar en Roelof dat er weer een leuke vlog voor je klaarstaat!…

Lees verder

Scouting Nederland

Scoutiviteit 2018

De Landelijke Scoutiviteit is hét tweejaarlijkse trainingsevenement voor alle vrijwilligers binnen Scouting.

De Landelijk Scoutiviteit wordt altijd in het derde weekend van september gehouden en de eerstvolgende editie vindt plaats in 2018. Naast een groot en interessant trainingsaanbod biedt de Landelijke Scoutiviteit ook veel gezelligheid en entertainment. Tijdens de Landelijk Scoutiviteit gaat het om de inhoud, die bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Belangrijk is dat de ontwikkeling een meerwaarde heeft voor jouw functie binnen de groep en positief bijdraagt aan het Scoutingspel. Uniek aan de Landelijke Scoutiviteit is dat het een all-inclusive weekend is. Naast de trainingen, het entertainment en overnachtingen krijg je ook dagelijks verzorgde maaltijden.

Ga voor meer informatie naar de website.

E-learning

Met Scouting Academy kun je op verschillende manieren iets leren. Op deze pagina vind je een aantal quizes en filmpjes om te gebruiken in je kwalificatietraject. Op deze manier gebruik maken van e-learning is een nieuwe vorm van leren binnen Scouting Academy. De quizes zijn geen toets: het is aan je praktijkbegeleider om te beoordelen of je de kennis of competentie bezit of nog niet helemaal. Je kunt wel op een leuke manier testen hoe groot je kennis is en je kennis verder uitbreiden. 

Een tip: maak een screenshot of foto van de laatste pagina om aan je praktijkbegeleider te laten zien dat je met e-learning bezig bent geweest.

Spelvisie en spelaanbod

Scouting Academy

Algemeen

E-learning kindermishandeling

Augeo heeft samen met verschillende vrijwilligersorganisaties, waaronder Scouting Nederland, een nieuwe online cursus ontwikkeld voor vrijwilligers. De cursus heet: Zorgen over een kind, en nu? en helpt vrijwilligers die wel eens het gevoel hebben dat het thuis niet goed gaat met een kind. Maar wat doe je dan? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? En: zie ik het wel goed?

De online cursus laat zien op welke signalen je moet letten, wat je zelf kunt doen en bij wie je aan de bel kunt trekken. Bekijk de cursus hier.

Vragen na het doen van de cursus? Je kunt terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners van Scouting