fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

Project Spelkwaliteit / Power Up Your Game

Van 2016 tot en met 2019 konden praktijkbegeleiders in hun regio deelnemen aan het project Spelkwaliteit. Met ingang van 2020 is dit project opgeheven en kun je als praktijkbegeleider nog steeds met spelkwaliteit aan de slag maar op een nét iets andere manier, namelijk aan de hand van het spel Power Up Your Game! (PUYG)

Hoe werkt het?

Spelkwaliteit is een methode voor groepen om te werken aan de kwaliteit van het Scoutingspel. De praktijkbegeleider is in de groep degene die de kwaliteit van het spel bewaakt. Om de praktijkbegeleider hierbij te ondersteunen is het spel PUYG bedacht. Het project is afgerond, maar je kan nog steeds het spel spelen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Hoe kan ik het spel krijgen?

Het spel was tot 1 januari 2020 verkrijgbaar bij Scouting Nederland. Alle speldozen die beschikbaar waren zijn uitgedeeld aan groepen en niet meer te verkrijgen. Als je het spel toch wil spelen, dan zijn er twee opties:

  • Vraag in je regio wie er een speldoos heeft en of je het kan lenen.
  • Download op deze site het spelbord en de bijbehorende kaartenset met stellingen.

Wat als je vragen hebt?

Heb je vragen n.a.v. bovenstaande omtrent het spel of spelkwaliteit, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Landelijk team Spel neemt dan contact met je op.

Download hier de spelitems

Project Bestuursontwikkeling

De rol van het groepsbestuur heeft grote invloed op de kwaliteit van de groep. In groepen waar het bestuur hoger gewaardeerd wordt, is ook de motivatie bij leiding hoger en wordt gezamenlijk meer bereikt. Een goed draaiende groep heeft een slagvaardig bestuur, dat weet wat van een modern bestuur wordt verwacht. Het project Bestuursontwikkeling biedt groeps- en regiobesturen de mogelijkheid om zich - samen met andere besturen - te ontwikkelen.

STER(ke) besturen

Met een traject Bestuursontwikkeling gaan besturen in vier dagdelen aan de slag om door te groeien naar STER-besturen . Tijdens deze dagdelen wordt nagedacht over de rol, taken en verantwoordelijkheden aan de hand van praktische en relevante thema’s. Interactie met andere besturen zorgt voor verdieping. Besturen kiezen steeds hun eigen actiepunten. Lees hier praktische informatie. Dit traject is nuttig voor groeps- of regiobesturen met veel nieuwe leden, maar ook voor bestaande besturen die willen kijken of ze het als team goed doen of juist met elkaar willen kijken naar de toekomst. Bekijk hier de ervaringen van deelnemerslees een interessant interview uit het Scouting Magazine en download de informatie over het project.

Heeft jouw groep of regio interesse in deelname? Informeer bij je regiobestuur naar de mogelijkheden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuursontwikkeling ook in jouw regio?

Heb je als regiobestuur de wens om Bestuursontwikkeling aan te bieden aan groepsbesturen? Of wil je dit juist voor je regiobestuur? Meld je rechtstreeks bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en download de projectinformatie over de organisatie en bestuurscoaches .

Interesse in functie bestuurscoach?

Bestuurscoaches zorgen ervoor dat er een klimaat ontstaat waarin deelnemers bereid zijn om van én met elkaar te leren en dat in de praktijk toe te passen. Ook dagen ze besturen uit tot focus op de belangrijkste actiepunten. Bekijk de video voor Bestuurscoaches en download het functieprofiel .

Training voor bestuurscoaches

In mei 2020 organiseren we in Leusden een inwerkdag voor nieuwe bestuurscoaches van 10.00 tot 16:00 uur. Tijdens deze dag staan kennismaking, de inhoud van Bestuursontwikkeling, de coachende rol en de voorbereiding op de eerste bijeenkomst met de besturen centraal. 

Tijdens de inwerkworkshop schakelen we tussen inhoud en vorm en stellen we steeds drie vragen: waar gaat het over? Hoe kun je het overbrengen? Wat past het beste bij jou? De laatste vraag is belangrijk, want iedere coach heeft zijn eigen aanpak. Daarom timmeren we het inwerken niet dicht, maar gaan we met elkaar aan de slag over manieren van werken die én aansluiten bij het doel van het traject, de vraag van de deelnemers én bij wat jou als coach het beste ligt.

Als bestuurscoach leer je het traject Bestuursontwikkeling aan te bieden en te begeleiden in je regio. Dit traject voor groepsbesturen bestaat uit vier dagdelen, met vier tot zes groepsbesturen in de eigen regio. Bestuurscoaches zijn enthousiaste en inspirerende regiobestuursleden, regiocoaches of trainers die met groepsbesturen willen werken aan het versterken van hun bestuurskracht. De coaches zorgen ervoor dat er een klimaat ontstaat waarin de deelnemers bereid en in staat zijn om van én met elkaar te leren en het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

Alle materialen die we tijdens de inwerkworkshop behandelen, zijn of komen digitaal beschikbaar en zijn vrij te gebruiken. Aan de inwerkworkshop zijn geen kosten verbonden, behalve je eigen reiskosten. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact op met het team Bestuursontwikkeling (mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Subcategorieën

Partners van Scouting