fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

Activiteit - Outdoor cooking

Koken met een uitdaging? Eens wat anders op vuur klaarmaken? Ga aan de slag met Dutch Ovens en bereid je maaltijden in gietijzeren pannen boven het kampvuur.

Praktische informatie

Hoe lang duurt het? Zo lang je wilt.
Waar is het verkrijgbaar? In de ScoutShop vind je alles wat je nodig hebt m met outdoor cooking te beginnen
Waar kan ik meer informatie vinden?  Hier vind je diverse materialen die van pas kunnen komen

Toelichting

Met Outdoor Cooking bereid je met Dutch Ovens, gietijzeren pannen, gerechten boven het kampvuur. Naast je gerecht moet je dus ook het vuur in de gaten houden wat het koken extra uitdaging geeft. Je kan beginnen met een pan soep, dat lukt gegarandeerd. Daarna kan je je steeds verder ontwikkelen en bereid je vers brood, de lekkerste taarten of hele stoofgerechten.

Voor de eerste keren is werken met briketten het handigst. Hiermee kan je beter de temperatuur regelen. Maak het ook niet te warm. Beter een wat lagere temperatuur waardoor het langer duurt dan een (te) hoge temperatuur en je maaltijd aanbrandt.

Activiteit - Beat the beads challenge

Wil jij je explorers hun kwaliteiten laten ontdekken en verbeteren door middel van challenges? Test de zelfkennis van iedere explorer op gebied van kwaliteiten en vaardigheden en laat hen ervaren in hoeverre hun mede-explorers het daarover eens zijn.

Praktische informatie

Hoe lang duurt het? 1 tot 4 uur voorbereiding en meerdere dagen speltijd
Waar kan ik meer informatie vinden?  In de activiteitenbank
Zijn er kosten aan verbonden? Ja, voor het aanschaffen van materialen

Toelichting

Tijdens de activiteit laat je jouw explorers 20 kwaliteiten verzamelen in de vorm van kralen (beads) en laat je hen zelf bepalen of ze deze op het comfort, uitdaging, of paniek/allergie draad willen plaatsen. Op basis van hun keuzes en het inschattingsvermogen van de mede-explorers kunnen de explorers worden uitgedaagd en andere uitdagen. De explorer die deze challenges wint mag de kraal naar het comfort draad verplaatsen.

Het lukt waarschijnlijk niet om alle activiteiten tijdens één opkomst te doen. Je kan ze spreiden over een aantal opkomsten en telkens één activiteit doen binnen een andere opkomst. Je kan er ook een overkoepelende activiteit van maken tijdens een weekend.

Ontwikkelaanbod - Awards

Zijn jouw jeugdleden gemotiveerd om samen te werken aan een uitdagend project om én iets voor de maatschappij te doen én zichzelf te ontwikkelen? De awards zijn onder andere ontwikkeld om dit op speltak- of subgroep-niveau te kunnen doen. Dit in tegenstelling tot de insignes die er zijn om jeugdleden individueel te stimuleren en motiveren om zichzelf te ontwikkelen.

Praktische informatie

Wat is de tijdsbesteding? Enkele opkomsten, variërend per award en per leeftijdsgroep
Wanneer kan ik meedoen? Wanneer het jou uitkomt, maar wel even aanmelden, dan krijgen de jeugddeelnemers ook de officiële toekenning in SOL.
Waar kan ik meer informatie vinden? 

Toelichting awards voor scouts 
Toelichting awards voor explorers
Toelichting awards voor roverscouts

Handleiding Europe Award
Handleiding Development Award
Handleiding Nature Award

Op welke manier kan ik het leren? Leren door doen! Een eigen project kiezen en uitvoeren.

Toelichting

Er zijn drie verschillende awards die je in groepsverband kunt doen: de Development Award, de Europe Award, de Nature Award. De awards zijn op drie niveaus te behalen: voor scouts, explorers en roverscouts.

  • De Development Award bestaat uit drie fasen waarin scouts meer ontdekken over zichzelf, de groep en de wereld om hen heen.
  • De Europe Award daagt scouts uit om (meer) internationale contacten op te doen. Voor iedere speltak is er een andere invulling van de award met als doel kennis te maken met scouts uit het buitenland en te leren over andere culturen.

De Nature Award is een combinatie van twee bestaande programma’s van de internationale Scoutingorganisaties: de Biodiversity challenge badge (WAGGGS) en het World Scout Environment Programme (WOSM). Scouts, explorers en roverscouts gaan aan de gang met verschillende activiteiten op het gebied van natuur, milieu en biodiversiteit, die verdeeld zijn

Tool - Accommodatiegids

Clubhuis of kampterrein huren voor je weekend of zomerkamp? De online accommodatiegids helpt bij het vinden van een geschikt clubhuis of kampterrein voor het houden van je kamp of voor andersoortige bijeenkomsten.

Praktische informatie

Hoe lang ben je er mee bezig?  5 minuten
Waar is het verkrijgbaar? Je vindt de accommodatiegids hier
Waar kan ik meer informatie vinden?

Hier vind je meer informatie 

Toelichting

Met deze handige tool kan je op zoek naar een plekje voor je zomerkamp of andere bijeenkomst. Er staan ruim 800 accommodaties is vermeld!

Je geeft aan met hoeveel personen je komt, wanneer je komt, welke provincie je naar toe wilt, of je met (niet) scouts komt, of je naar een labelkampeerterrein wilt en of je een gebouw of kampeerveld nodig hebt.

Met icoontjes kan je nog speciale wensen aangeven. Zoals welke voorzieningen je zoekt zoals sanitair, of en hoe je er kan koken, hoe de omgeving eruitziet en wat er in de omgeving is, enzovoort.

Op basis van je zoekopdracht krijg je een lijst met de beschikbare plekken. In een aantal gevallen kun je ook al direct reserveren via Scouts Online.

Als je het fijner vindt om door een lijst te zoeken op bijvoorbeeld een plaatsnaam, die optie is er ook nog!

Je kunt overigens ook je eigen scoutinggebouw laten opnemen in de accommodatiegids voor verhuur.

Partners van Scouting