fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Gewoon omdat we scout zijn

Gewoon omdat we scout zijn

Scouting in de coronacrisis: een open brief van Jaap Boot

Natuurlijk ben je bij Scouting om toffe activiteiten te ondernemen, vrienden te maken en mooie dingen te leren. Daarnaast wil…

Lees verder

Scouting Nederland

National Girl Power Event

VOL! De inschrijving voor het National Girl Power Event is gesloten. Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Wil jij samen met je vriendinnen een toffe dag beleven? En zijn jullie tussen de 9 en 15 jaar? Neem je vriendinnen en klasgenoten dan mee en kom samen met je moeder(s), buurvrouw of tante naar ons eerste National Girl Power Event op zaterdag 12 oktober in Zeewolde.

Programma

Wij zorgen voor een geweldige dag met een supervet programma, speciaal voor jou! Wat dacht je van toffe activiteiten zoals een photobooth om de mooiste foto's van jou en je vriendinnen te maken, maar ook een feestkapper, nagels lakken en tegels maken staat op de planning. Liever iets actiefs doen? Dat kan ook! Er zijn verschillende outdooractiviteiten waar je aan kunt deelnemen.

Wil je liever ook nog iets leren? Doe dan mee aan één van onze workshops. Glamping op de camping, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je dat je er superhip uitziet voor weinig geld? Hoe organiseer je een bostheekransje en hoe werkt yoga eigenlijk? Dit komt allemaal aan bod tijdens de workshops die wij voor je organiseren.
 

Alles op een rijtje

 • National Girl Power Event
 • 12 oktober van 10:30 - 15:30 uur103 DSC 5846 1
 • Scoutinglandgoed Zeewolde, Nulderpad 5 in Zeewolde
 • Gratis toegang
 • Download het programmaboekje

Workshops

 • Glamping op de camping
 • Hip voor nop
 • Bostheekrans
 • Yoga voor kids

Activiteiten

109 DSC 5877 1

 • Photobooth
 • Feestkapper
 • Outdoor
 • Nagels lakken
 • Tegeltjes maken

Eten en drinken

Er zullen snacks te koop zijn, maar om genoeg energie te hebben voor de hele dag, raden we degenen met grote trek aan om wat extra's voor de lunch mee te nemen.

Planning 2019

Planning 2019 zondertekst

In 2019 staan de volgende activiteiten voor meiden in Scouting op de planning:

 • 8 maart: Wie is jouw heldin?
 • 18-19 mei: Workshopweekend
 • 20-22 september: Scout-In19
 • 12 oktober: Meidendag

Wie is jouw heldin? - 8 maart Internationale Vrouwendag

Jij gelooft in Scouting voor meiden. Je hebt de wens om meiden meer centraal te stellen en wilt hiermee aan de slag. Je hebt zin in het ontmoeten van gelijksgestemden en bent op zoek naar inspiratie om aan de slag te gaan om meer meiden en vrouwen bij Scouting te krijgen. Dan ben jij van harte uitgenodigd voor een inspirerende avond. Wanneer: vrijdag 8 maart van 19.30 - 22.00 uur. Waar? Centraal in Nederland. Wil jij een plekje op de gastenlijst? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Direct aanmelden? Schrijf je in via deze link.

Workshopweekend 18 en 19 mei 2019

Mix en match! Nee, we hebben het niet over jouw patta's of je Scoutfit. Matcht jouw opkomst met jouw mix aan jeugdleden? Je kent het wel: je hebt een super awesome programma in elkaar gezet voor je speltak, maar het blijkt niet voor iedereen even leuk. Af en toe haakt er iemand af. Wist je dat meiden vaak niet alleen afhaken, maar daarbij vriendinnetjes uit hun speltak meenemen? Is jouw programma écht voor iedereen?

Scouting Nederland nodigt jou op 18 en 19 mei uit om gratis deel te nemen aan de workshop Mix en Match tussen het groen en in de zon op Labelterrein Belmont te Ede. Met stapelbedden en een geheel verzorgd ontbijt kun je bijna spreken van glamping! Het nuttige met het aangename combineren, zeg maar.

Jij gaat die zondag naar huis met een frisse blik op jouw programma en handvatten om jouw programma meer divers en inclusief te maken, zodat al jouw jeugdleden zich thuis voelen binnen jouw groep!

Inschrijven doe je via deze link.

 

Achtergrondinformatie - Meiden in Scouting

Wil je meer weten over het waarom van het project en de aandacht voor meiden en vrouwen binnen Scouting? We vertellen je graag meer over het belang van Meiden in Scouting.

Praktische informatie

Wat is het?  Tekst over het project
Hoe lang duurt het kijken of lezen? 1 minuut
Waar kan ik het vinden? Lees het hier
Waar kan ik er meer over lezen? Boekje 'Wow, wat een verschil!' van Jitske Kramer

 

Toelichting

Geloof jij ook dat meiden alles kunnen bereiken wat ze willen? En vind je dat dit we dit bij Scouting moeten laten zien? Binnen het project Meiden in Scouting wordt er hard gewerkt om nog meer meiden het plezier van Scouting te gunnen. Door het Scoutingspel en met plezier leren meiden wat ze nodig hebben om hun dromen te kunnen verwezenlijken en hun potentie en talenten tot bloei te laten komen.

Je leest op deze webpagina meer over de achtergronden waarom dit project zo belangrijk is. Wist jij bijvoorbeeld dat er meer meiden van Scouting afgaan dan er bij komen?

Achtergrondinformatie - Inclusie, voorbij het hij-zij denken

Wil jij weten wat de uitdaging is om zo veel mogelijk diversiteit in je team te krijgen? Weten wat er allemaal gaande is? Wil je begrijpen waarom diversiteit bijdraagt aan groei? Na het bekijken van deze animatie voel je waarom diversiteit zo belangrijk is.

Praktische informatie

Wat is het?  Animatiefilmpje
Hoe lang duurt het kijken of lezen? 4:49 minuten
Waar kan ik het vinden? Hier te bekijken
Waar kan ik er meer over lezen? Boekje 'Wow, wat een verschil!' van Jitske Kramer

 

Toelichting

We zijn een club met mensen die heel verschillend zijn. Met allemaal een kloppend Scoutinghart. Maar samenwerken met mensen die anders zijn, gaat niet vanzelf. Het daagt ons uit om gebruik te maken van de verschillen, in plaats van ze uit te sluiten. Het daagt ons uit om de talenten van iemand te zien, in plaats van wat ie toch niet kan. Het daagt ons uit om bewust verschillen te waarderen.

In dit animatiefilmpje wordt uitgelegd wat het betekent als je ‘soort zoekt soort’ gebruikt als leidraad voor wie je kiest om mee samen te werken. Wat de risico’s zijn en gevolgen. En wat het betekent als je aan inclusie doet, dat iedereen er echt mag zijn.

Een filmpje om je bewust te worden van het belang van diversiteit.

Partners van Scouting