fotolijn
#ikscoutthuis

#ikscoutthuis

Van offline naar online programma: de leukste inspiratie voor een online Scoutingprogramma!

Een onwerkelijke situatie, waar de mooiste activiteiten uit voortkomen. Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten…

Lees verder
Scouting en het coronavirus

Scouting en het coronavirus

Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Het uitgangspunt…

Lees verder
Jeugdorganisaties vragen aandacht voor zomerkampen

Jeugdorganisaties vragen aandacht voor zomerkampen

Brief aan Hugo de Jonge van jeugdorganisaties

Nu bekend is dat kinderen en jongeren weer mogen sporten en bewegen in verenigingsverband, staat er nog een belangrijke vraag…

Lees verder

Scouting Nederland

Tool - Scouting Nederland Nieuwsbrief

Op zoek naar een hulpmiddel om externe partijen te laten zien wat Scouting voor de Nederlandse samenleving betekent? De Scouting Nederland Nieuwsbrief kun je gebruiken ter ondersteuning bij gesprekken met bijvoorbeeld de gemeente. Om de meerwaarde van Scouting te laten zien en waar de vereniging Scouting Nederland mee bezig is.

Praktische informatie

Waar is het verkrijgbaar? Hier kun je de nieuwsbrief vinden en je aanmelden om de meest actuele versie van de digitale versie te ontvangen.

Toelichting

De Scouting Nederland Nieuwsbrief komt drie keer per jaar uit. Scouting Nederland stuurt de Scouting Nederland Nieuwsbrief naar Eerste en Tweede Kamerleden, wethouders, actualiteitenprogramma's en (sociaal-)maatschappelijke organisaties.

Tool - Middelen 'Laat je uitdagen!'

Is ledenwerving ook 'hot issue' in jouw groep? Op zoek naar hulpmiddelen om leden en kaderleden te werven? Wil je de naambekendheid van je groep en Scouting vergroten? Voor alle doelgroepen zijn een reeks wervingsproducten ontwikkeld, waar je als groep op jouw manier mee aan de slag kunt. Laat je uitdagen! prikkelt om uitgedaagd te worden en kan daardoor op allerlei manieren worden ingezet.

Praktische informatie

Waar is het verkrigbaar? Hier te downloaden
Waar kan ik meer informatie vinden? Hier kun je meer informatie vinden

 

Toelichting

Ledenwerving is een 'hot issue'. Daarom is voor alle doelgroepen een reeks wervingsproducten ontwikkeld, waar je als groep op jouw manier mee aan de slag kunt. Deze producten helpen niet alleen bij de werving van jeugd- en kaderleden, maar dragen ook bij aan de bekendheid van Scouting.

Laat je uitdagen! prikkelt om uitgedaagd te worden en kan daardoor op allerlei manieren worden ingezet. Er zijn veel producten beschikbaar voor zowel voor het werven van jeugdleden als het werven van kaderleden, zodat je zelf invulling kunt geven aan werving.

Denk aan folders die je als halffabricaat kunt aanpassen voor je eigen groep. Denk aan fotomaterialen en lettertypes waardoor je een moderne uitstraling krijgt. Denk aan voorbeelden van banners.

Tool - ScoutTV

Open jij YouTube vaker dan dat je de afstandsbediening van je televisie oppakt? ScoutTV is het online videoplatform door en voor scouts. Iedereen kan bijdragen aan ScoutTV met filmpjes, reportages, animaties en meer. ScoutTV is te volgen via www.scouttv.nl, YouTube en Twitter.

Praktische informatie

Hoe lang ben je er mee bezig? De video's duren ongeveer 3 tot 10 minuten
Waar is het verkrigbaar? op YouTube
Waar kan ik meer informatie vinden? Hier kun je meer informatie vinden

 

Toelichting

Wil jij graag jouw evenement delen met andere groepen en regio’s ter inspiratie? Vraag de vloggers of ze langs kunnen komen op jouw evenement. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld de datum, naam en beschrijving van het evenement en welke speltak(ken) deelnemen aan jouw evenement.

Praktijkvoorbeeld - Logeerbever

Hoe zorg er voor dat je op een laagdrempelige manier in contact komt met potentiele nieuwe bevers? Hoe zorg je er voor dat de bevers zelf gaan vertellen wat zo leuk is aan Scouting? Hoe bereik je nieuwe doelgroepen? Deze ‘speciale’ bever zorgt er voor dat jouw beverjeugdlid enthousiast zijn/haar Scouting verhaal aan iedereen kan vertellen. Aandacht gegarandeerd!

Praktische informatie

Wat was de tijdsbesteding Weinig, voorbereiding in zoeken goeie pop, aankleding, koffertje met items. Wekelijks roulatie.
Welke groep heeft dit gedaan? Scouting Jorisgroep Oudewater
Wanneer hebben ze dit gedaan? Continu
Wat heb je nodig? Pop, koffertje, bevergroep

 

Toelichting

De Logeerbever is een grote pop met beverblouse die elke week uit logeren gaat bij één van je bever jeugdleden. Zij nemen de logeerbever mee naar verschillen de activiteiten die ze gaan doen die week, zoals naar school, verjaardagen, familieuitjes etc. Dit zorgt er voor dat er op een laagdrempelige manier over Scouting gesproken wordt in de klas, met leeftijdsgenootjes, ouders, familie etc.

Om het feestje compleet te maken zorg je natuurlijk voor een logeerkoffertje. Hierin zit het dagboek van de logeerbever waarin al zijn avonturen opgeschreven worden met foto’s (en voorgelezen als de volgende opkomst is), maar hierin zit ook promotiemateriaal van jullie Scoutinggroep; een uitnodiging om een keer te komen kijken bij Scouting, Scouting sleutelhangers etc.

Handig is om even te kijken waar je bevers op school zitten, zodat niet een school elke week de logeerbever krijgt. Verder kan je misschien kijken of het in een bepaald seizoen juist handig ingezet kan worden.

Partners van Scouting